Ερόγλου: Μην περιμένουν υποχωρήσεις οι Κύπριοι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

κυπρος
 
Η ελευθερία και η ανεξαρτησία αποτελούν κύρια στοιχεία στη φιλοσοφία και στην πορεία των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου σε μήνυμά του με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης στην Τουρκία, που γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου.
Στις 30 Αυγούστου οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη τους, με επικεφαλής τον

 
Ατατούρκ, το 1922 επί των ελληνικών δυνάμεων κατά τη μάχη του Ντουμπλουπινάρ.
Ο Ερογλου χαρακτήρισε τη νίκη αυτή ως την πιο σημαντική και την πιο ζωτική στρατιωτική επιτυχία στην τουρκική ιστορία, λέγοντας πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι απαραίτητες για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της κυριαρχίας του λαού.
Είπε πως οι Τουρκοκύπριοι θα προστατέψουν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους για πάντα χωρίς να απομακρύνονται από το μονοπάτι της ειρήνης, “θα συνεχίσουν τις αδελφικές τους σχέσεις” με την “μητέρα πατρίδα” Τουρκία και δεν θα απεμπολήσουν ποτέ την εγγύηση που τους προσφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει μια βιώσιμη συμφωνία, ευημερία και ασφάλεια των δυο “λαών”, πρέπει να είναι ρεαλιστική, να πάψει να ονειρεύεται και να μην αναμένει να γίνουν υποχωρήσεις από την άλλη πλευρά, είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ