12/04/2021

ΦΥΛΑΚΗ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΖΙΝΤΙ: ΤΙΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ…ΓΙΑ ΝΥΦΕΣ

φυλακη1Εκατοντάδες γυναίκες Γεζίντι κρατούνται φυλακισμένες από τα δολοφονικά κτήνη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Αφού ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, στη συνέχεια τις πωλούν ως «νύφες» για λιγότερα από 25 δολάρια.

Σύμφωνα με κάποιες Γεζίντι που κατάφεραν να γλιτώσουν από τη φυλακή-κολαστήριο Badush, στη Μοσούλη, οι κρατούμενες ξεπερνούν τις χίλιες, ενώ μαζί τους βρίσκονται και αρκετές Χριστιανές.

Οι ίδιες ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές τους δίνουν δύο επιλογές: είτε να εξισλαμιστούν και να πωληθούν ως νύφες, είτε να αρνηθούν και να πεθάνουν με αργό και βασανιστικό θάνατο.

γεζιντι2
 
 
 
 
 
 
 

Μετά την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο, οι ισλαμιστές εισέβαλαν στη φυλακή, πήραν τους 670 σιίτες κρατούμενους από τα κελιά τους και τους εκτέλεσαν.

Έκτοτε χρησιμοποιούν τα κελιά για να στοιβάζουν τις γυναίκες που αιχμαλωτίζουν, μεταξύ των οποίων και οι εκατοντάδες Γεζίντι που δεν κατάφεραν να διαφύγουν στο όρος Σιντζάρ.

γεζιντι

Σύμφωνα με την Pakhshan Zangana, μια υπάλληλο της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης, ένα από τα κορίτσια που ήταν φυλακισμένα της ανέφερε ότι βιάστηκε από δεκάδες άνδρες σε διάστημα μόλις λίγων ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ