ΔΕΘ..ΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ Μ@@@@Σ !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

samaras
 
akivernitos
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (μη βιάζεσαι να χαρείς, στα παίρνει από αλλού). Το κέρδος για τον καταναλωτή που έχει ακόμη δουλειά, που βάζει ακόμη πετρέλαιο, που έχει ακόμη σπίτι θα είναι γύρω στα 0,12€/λίτρο. Λένε. Αν δεν αυξηθεί η τιμή του βαρελιού λόγω Ουκρανίας, ή τζιχαντιστών, ή τρομοκρατικής επίθεσης ή δεν ξέρω τι θα σκαρφιστούν…
Πάμε πίσω: το 2010 το πετρέλαιο θέρμανσης είχε 65-70 λεπτά το λίτρο. Από τότε του απαύτωσαν τη μάνα σε τιμή, φόρο και ΦΠΑ και έφτασε μέχρι και στα 1,40. Το αποτέλεσμα ήταν οι περισσότεροι από τους μισούς να σταματήσουν να βάζουν πετρέλαιο και να αρχίσουν να καίνε ντουλάπες, κομοδίνα, καρεκλοτράπεζα, την πεθερά τους.
Ότι στοίχημα θες πως του χρόνου (αν κούφια η ώρα είναι ακόμη στην κυβέρνηση) θα το αυξήσουν λέγοντας πως το μέτρο δεν απέδωσε, ή θα μας χώσουν άλλο “ισοδύναμο”.
Ούτε λόγος τι απέγινε με το λαθρεμπόριο καυσίμων που ευαγγελίζονταν για να εξισώσουν το φόρο του θέρμανσης με του κίνησης.
Όχι ότι έπεσα από τα σύννεφα με τα λόγια του Σαμαρά. Αυτές και άλλες τρίχες περίμενα να ακούσω από τον πιο αφασία πρωθυπουργό που πέρασε από τα μέρη μας.
Κάθισα και διάβασα τις 3 τελευταίες ομιλίες του στη ΔΕΘ, όσο καιρό δηλαδή πρωθυπουργεύει. Δεν πήγα πιο πίσω γιατί θα μου έλεγαν: “όταν είσαι στην αντιπολίτευση λες ό,τι θες!” Ναι, αυτή την απίστευτη παπάρα μας είχε πει η Βούλτεψη που είναι εκπρόσωπος του τσίρκο Μεντράνο της κυβέρνησης.
Σημ: Οι ομιλίες Σαμαρά στη ΔΕΘ του 2012 και 2013 είναι ανηρτημένες στο επίσημο σάιτ της νουδού. Τη φετινή δεν πρόλαβαν ακόμη να την ‘ανεβάσουν’, είναι από κάτω τα παιδιά και χειροκροτάνε τον αφασία που λέγαμε.
 
2012: Η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα ήταν ανέκαθεν η καρδιά της ανάπτυξης της Ελλάδας. Έτσι από τη Βόρειο Ελλάδα και από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η νέα πορεία για να βγούμε από την κρίση. Με ανταγωνιστικότητα και – κυρίως – με εξωστρέφεια!               
2013: Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης συμβόλιζε για αρκετές δεκαετίες το πρόσωπο της αναπτυξιακής Ελλάδας. Το πρόσωπο του εξαγωγικού δυναμισμού και της εξωστρέφειας. […] Η μάχη για εξωστρέφεια αρχίζει από δω.
Το καρμπόν δεν τελείωσε. Έχει και παρακάτω.
{.˛.}
2012: Συνενώσαμε τη ΔΕΘ, τη HELEXPO και τον ΟΠΕ.
2013: Ικανοποιήσαμε χρόνιο αίτημα της Θεσσαλονίκης και ενοποιήσαμε την ΔΕΘ με τη Helexpo.
Θα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για να μας το λες 2 χρόνια σε συνέχειες.
Ήθελα να σου πω πόοοοοσο πολύ μας ενδιαφέρει, αλλά με ξέρεις πως μιλάω και θα παρεξηγηθείς.
Και η πρωτοτυπία συνεχίζεται…
 
{.˛.}
2012: Και βέβαια ανασυστήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Το οποίο ανέκτησε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως το 2009, όταν καταργήθηκε.
2013: Επίσης, δίνουμε συνεχώς ειδική έμφαση, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στη Μακεδονίας μας και στη Θράκη. Ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στην κυβέρνηση οι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος. Κι άμεση πρόσβαση επίσης, στα επιχειρησιακά προγράμματα και στα κοινοτικά προγράμματα. Γι’ αυτό ανασυστήθηκε, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: για λόγους Εθνικούς, αλλά και Αναπτυξιακούς.
Ε, άμα είναι αναπτυξιακοί οι  λόγοι, τότε φτιάξε ένα υπουργείο σε κάθε Νομό να αναπτυχθούμε μια ώρα αρχύτερα. Άμα θες να είναι και εθνικοί γέμισε με υπουργεία και την παραμεθόριο, σύριζα με το συρματόπλεγμα, μέσα στα ναρκοπέδια.
{.˛.}
2013: Αλλά τώρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία της, μετά από έξι χρόνια ύφεση, γυρίζει σελίδα.
2014: Τώρα, το τρίτο τρίμηνο του 2014 η οικονομία μας θα έχει θετικό πρόσημο. Για πρώτη φορά μετά από 24 τρίμηνα, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ύφεσης…
Μπερδεύτηκα ρε παιδιά. Το ’13 γύρισε ή γυρίζει φέτος; Καμιά βοήθεια έχω;
Ή το ημερολόγιο κόλλησε, ή η βελόνα. Τι λες κι εσύ Αντωνάκη μου;
{.˛.}
2012: Μέσα σε αυτά που κόπηκαν ήταν και απίστευτες σπατάλες. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, όπου το ψάχνουμε, να βρίσκουμε συντάξεις-μαϊμούδες, που δίνονταν για χρόνια σε… «πεθαμένους»! Δεν μπορεί, όπου το σκαλίζουμε, να βρίσκουμε επιδόματα σε τυφλούς, που, όπως αποδεικνύεται, βλέπουν πεντακάθαρα κι από τα δύο μάτια! Αυτά είναι τεράστια ποσά που χάθηκαν, που διόγκωναν το χρέος μας για χρόνια και τώρα επιβαρύνουν όλους μας…                
2013: Αρχίζει να μπαίνει τάξη στο ασφαλιστικά ταμεία. Ανακαλύψαμε και κόψαμε δεκάδες χιλιάδες συντάξεις-μαϊμού. Βάλαμε τέλος και στο άλλο πάρτι των επιτήδειων που εισέπρατταν προνοιακά επιδόματα για αναπηρίες που δεν είχαν! Ολόκληρες περιοχές της χώρας είχαν γεμίσει από «ψευτο-τυφλούς» που έπαιρναν επιδόματα, ενώ έβλεπαν καλύτερα απ’ όλους μας! Τέρμα και σ’ αυτά…
2014: Μέχρι πρόσφατα δεκάδες χιλιάδες «συντάξεις μαϊμούδες» και επιδόματα σε «ψεύτο-ανάπηρους», επιβάρυναν τα ασφαλιστικά ταμεία και το φορολογούμενο. Αυτό ως κράτος μας εξέθετε, ως λαό μας εξέθετε. Και δεν το θέλαμε. Τώρα όλα αυτά βρέθηκαν και κόπηκαν. Από τις «μαϊμούδες» – και μιλάω για τις «μαϊμούδες του Δημοσίου» μόνο – 42 εκατομμύρια έχουν ήδη επιστρέψει στα ταμεία.
Επανάληψις μήτηρ πάσης μαλακ… (ξιουζεμουά) μαθήσεως.
Για να γεμίσουν οι σελίδες και να περάσει και το τέταρτο βάζουμε την ίδια κασέτα, 3 χρόνια τώρα. Έτσι κι αλλιώς οι κλακαδόροι νεολαίοι του κόμματος περιμένουν για παλαμάκι με τις παλάμες τεντωμένες λες και θα περάσει κουνούπι, άσε που δεν θυμούνται τι είχες πει τα προηγούμενα χρόνια.
Για καμιά θεσούλα ψάχνουν καημένε, δε γαμιέ…
{.˛.}
2013: Και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων βγαίνουν πια σε πέντε ή έξι μήνες. Όχι σε ένα χρόνο ή παραπάνω. Και από τον πρώτο μήνα παίρνουν τη μισή τους σύνταξη, μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να πάρουν και την υπόλοιπη αναδρομικά.
2014: Τώρα, με τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ο συνταξιούχος παίρνει το 80% της σύνταξής του μέσα σε δύο μήνες στον ιδιωτικό τομέα και το 50% στο Δημόσιο: Ενώ ειδικά για το δημόσιο, σε εννιά μήνες βγαίνει η πλήρης σύνταξη και παίρνει αναδρομικά τα οφειλόμενα των προηγούμενων μηνών.
Το 2013 οι Δ.Υ ήθελαν 5-6 μήνες για να αρχίσει να βγαίνει η σύνταξή τους, ενώ από τον πρώτο μήνα παίρνουν το 50% της σύνταξης.
Το 2014 θέλουν 9 μήνες για να βγει η σύνταξη, ενώ το 50% το παίρνουν σε 2 μήνες. Και γαμώ τις αριθμητικές ε, μη μου πεις!
Γιατί ρε μάνα μου δεν πήρες από την πρώτη μέρα εσύ το Οικονομικών και μας παιδεύεις με τους άσχετους; Ο στούρνος δεν ήξερε να μοιράσει σε δυο γαϊδούρια άχυρο, εσύ δεν ξέρεις ούτε σε έναν!
{.˛.}
2014: Κι ύστερα, για σκεφτείτε και το άλλο: γύρω μας, στην περιφέρειά μας, φλέγεται το σύμπαν: Στην Ουκρανία έχουμε ένα αληθινό εμφύλιο με διεθνείς επιπτώσεις. Στη Συρία, έχουμε μια κρίση πρωτοφανή που διαλύει εθνικά σύνορα, και έχει πάρει διαστάσεις αληθινής ανθρωπιστικής καταστροφής. Με εφιαλτικές εικόνες αποκεφαλισμών κρατουμένων και αμάχων, νέων παιδιών, γυναικών να κάνουν το γύρο του κόσμου! Και με τη διεθνή κοινότητα να φρίττει και να μένει άφωνη.
Βλέπετε ακόμα το χάος στη Λιβύη. Βλέπετε τον εφιάλτη του ISIS που επεκτείνεται πέρα από τη Συρία στο Ιράκ.
Για σκεφτείτε, λοιπόν, ενώ αυτά συμβαίνουν γύρω μας και πολλοί δεν ξέρουν τι ξημερώνει αύριο για τον κόσμο, στην Ελλάδα που βρίσκεται τόσο κοντά σε αυτό το ηφαίστειο, και που με θυσίες και κόπο κατάφερε η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αντί να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα, να θωρακίσουμε την ασφάλεια που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να μπούμε στην περιπέτεια πρόωρων εκλογών, δηλαδή σε νέο κίνδυνο αστάθειας και ακυβερνησίας και βεβαίως, σε νέες προστριβές με τους εταίρους μας;
Να ενημερώσω αφιλοκερδώς τον πρωθυπουργό (σας) ότι πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από το Business Insider ο κατάλογος με τις 21 πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη. Η Ελλάδα φιγουράρει στην τρίτη θέση των πλέον δυστυχισμένων χωρών:

  1. Βενεζουέλα
  2. Νότια Αφρική
  3. Ελλάδα
  4. Ισπανία
  5. Αίγυπτος
  6. Τουρκία
  7. Κροατία
  8. Ουρουγουάη
  9. Ουκρανία
  10. Κολομβία
  11. Πορτογαλία
  12. Σλοβενία
  13. Ιταλία
  14. Σλοβακία
  15. Ρωσία
  16. Φιλιππίνες
  17. Ιρλανδία
  18. Πολωνία
  19. Βραζιλία
  20. Χιλή
  21. Φινλανδία

Η Ουκρανία που σπαράσσεται από εμφύλιο βρίσκεται στην 9η θέση, ενώ η Συρία (με τους αποκεφαλισμούς και την ανθρωπιστική καταστροφή) , η Λιβύη (με το χάος) και το Ιράκ δεν αναφέρονται καν.
Φτου σου Αντωνάκη μου λεβέντη μου και καραμπουζουκλή μου (σε πέτυχα ή να ξαναφτύσω;). Άμα γυρίσουμε τον πίνακα ανάποδα, στην κορυφή είμαστε βρε!
ΥΓ: Όπως καταλαβαίνεις, και μόνο με την υποψία εκλογών θα αρχίσουν και εδώ οι αποκεφαλισμοί και το χάος. Άμα θες το κεφάλι σου στη θέση του στήριξε την κυβέρνηση.
 
{.˛.}
2014: Και δεν διστάζουν να παίζουν ακόμα και με το Σύνταγμα: Αφού δεν μπορούν να ρίξουν την Κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο,  αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την Κυβέρνηση μέσα στη Βουλή, τώρα πασχίζουν να τη ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται: με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. […] Βάζουν το ερώτημα, αν η σημερινή Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 180 βουλευτές.
Μωρέ να δεις που δεν θυμάμαι… Πότε ψήφισε το πασόκ τον Σαρτζετάκη και τα έσπασε με τη νουδού που ήθελε τον Καραμανλή και απείχε από την ψηφοφορία; Το ’85;
Και πότε η νουδού ψήφισε για πρόεδρο τον Καραμανλή στην 5η κατά σειρά ψηφοφορία και αφού είχε διαλυθεί η Βουλή λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου. Το ’90;
Παιχνίδια με το Σύνταγμα γίνονται όταν δεν τα κάνει το νδπασόκ και τα κάνουν οι άλλοι. Να τα λέμε αυτά.
{.˛.}
2012: Αλλά για να λέμε ολόκληρη την αλήθεια, μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχθούν! Μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επώδυνες περικοπές. Αλλά κάποιες θα υπάρχουν, γιατί δεν γίνεται αλλιώς…                
Σας λέω, όμως, ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές.                
Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να μην είναι οριζόντιες. Γιατί οι οριζόντιες είναι από τη φύση τους άδικες…               
Και πάνω, απ’ όλα, προσπαθούμε να είναι προσωρινές. Μόλις η οικονομία ανακάμψει, μόλις αρχίσει να παράγει έσοδα και να καλύπτει τα ελλείμματα, όλες οι άδικες περικοπές θα αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκαθίστανται.                
2013: Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη. Άλλωστε μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει πια η οικονομία μας. […] Αυτή τη στιγμή όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν ότι ο επόμενος χρόνος, το 2014, θα είναι έτος Ανάκαμψης για την Ελληνική Οικονομία!              
2014: Και βεβαίως, θα σας μιλήσω γι’ αυτό που είναι πιο υψηλά στην δική μας ατζέντα: Για την υπέρ-φορολόγηση που ήταν ίσως αναπόφευκτη, αλλά πρέπει επιτέλους να τελειώσει.
Έχεις καταλάβει ότι αυτό το “τελευταία φορά” δεν είναι ποτέ τελευταία;
Σε 40 τέρμινα βλέπω την φορολόγηση να παίρνει τέλος. Παράπονα θα δέχεται ο -συγχωρεμένος τότε- Αντωνάκης στον τάφο.
{.˛.}
2013: Ανακεφαλαιοποιήθηκε το τραπεζικό μας σύστημα. Η Ελληνική οικονομία ασφυκτιά εδώ και δυόμιση χρόνια χωρίς τραπεζική ρευστότητα. Ακόμα και βιώσιμες, ανταγωνιστικές, υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν. Αυτό συνέβαλε πολύ στο να συνεχιστεί η ύφεση επί έξι χρόνια.. Τώρα αυτό παίρνει τέλος. Με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, η ρευστότητα θα αρχίσει να επιστρέφει.
2014: Ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Επίσης μέσα στους επόμενους μήνες! Κι έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της οικονομίας πλήρως. Γιατί η έλλειψη αυτή επιδείνωσε πολύ την ύφεση. Ενώ η αποκατάσταση της ρευστότητας, θα δώσει μεγάλη έμφαση στην Ανάκαμψη που τώρα αρχίζει. Κι αυτό δεν είναι υπόθεση του μέλλοντος. Θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες, οριστικά πλέον.
Αυτό που πέρσι είχε τελειώσει, φέτος …ολοκληρώνεται!
Πήραμε τη χρονομηχανή και γυρίζουμε πίσω.
Μισή ώρα στάση στα Τέμπη για σουβλάκι, φωτογραφίες και κατούρημα.
Εσύ γιαγιά μην απομακρύνεσαι, είσαι και κουφή και θα σε ψάχνω…
{.˛.}
2013: Πρόθεσή μου είναι και παραμένει ο ενιαίος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων 15%. Αυτό θα το πετύχουμε μόλις σταθεροποιήσουμε τα πρωτογενή μας πλεονάσματα.
2014: …τη μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα…
Πρωθυπουργός των διαπιστώσεων και των προθέσεων!
Αντωνάκη… δεν σταθεροποιήθηκαν ακόμη τα πρωτογενή;;; Τι είναι αυτά και με τρομάζεις;;; Κι εγώ πουστή-ριζα τις ελπίδες μου στο 500ρικο!!! Τι, πάει κι αυτό…;;;
Φωνάξτε τη γιαγιά ρε σεις. Φεύγουμε!
{.˛.}
2014 (εκτός συναγωνισμού): Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, ένα μεγάλο πνευματικό ανάστημα του Ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς. Πλήρης ημερών, 108 ετών.
Διαλέγω μόνο μια φράση του. Μια αληθινή παρακαταθήκη του, από μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν από τρία χρόνια:
«Να λέτε πάντα αυτό που πιστεύετε… Και να πληροφορείτε σωστά».
Τόσο απλό και τόσο σοφό. Γιατί ο ίδιος είχε κατανοήσει τη δύναμη της αλήθειας και την ανάγκη να πολεμηθεί το ψέμα. Την ανάγκη να είναι σωστά πληροφορημένος ο Ελληνικός λαός. Και να μιλούν οι ταγοί του με ειλικρίνεια και με τόλμη.
Ερωτήσεις για το σπίτι:
– Τόση αλήθεια πως θα την αντέξω;;;
– Ποιος άλλος έχει πολεμήσει τόσο πολύ το ψέμα;;;
– Ποιος άλλος μας πληροφορεί σωστά;;;
– Ποιος άλλος έχει τόλμη (και γοητεία);;;
– Αυτή η κωλόγρια που είναι;;;
http://akivernitos.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ