NTOKOYΜΕΝΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την ίδια ημέρα της υπογραφής του, το πρωτόκολο εκεχειρίας παραβιάστηκε στη Μαριούπολη μέσα από το πύρινο σοκ του ουκρανικού πυροβολικού, αλλά και άλλες πολεμικές ενέργειες σε όλες τις διαφιλονικούμενες περιοχές. Όμως,η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση αλλά και η μη δημοσιοποίηση του πρωτοκόλου έκρυβε και άλλα μυστικά.

Μινσκ 5/9 από αριστερά προς δεξιά: τέως Πρόεδρος Ουκρανίας, Πρωθυπουργός Ντονέτσκ, Πρέσβειρα ΟΑΣΕ,Πρέσβης Ρωσίας,Πρωθυπουργός Λουγκάνσκ
Μινσκ 5/9 από αριστερά προς δεξιά: τέως Πρόεδρος Ουκρανίας, Πρωθυπουργός Ντονέτσκ, Πρέσβειρα ΟΑΣΕ,Πρέσβης Ρωσίας,Πρωθυπουργός Λουγκάνσκ

Μινσκ 05/09/14/ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ
Aπό αριστερά προς δεξιά: τέως Πρόεδρος Ουκρανίας, Πρωθυπουργός Ντονέτσκ, Πρέσβειρα ΟΑΣΕ,Πρέσβης Ρωσίας,Πρωθυπουργός Λουγκάνσκ

Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά

Όπως θα διαπιστώσετε από την μετάφραση του εγγράφου στον τίτλο εν είδει προοιμίου, δεν αναφέρονται ως μέρη της Ομάδας Επαφής καμιά αρχή της Νέας Ρωσίας. Όπως επίσης δεν αναφέρονται ως συμμετέχοντες στις διαβουλύσεις του Μίνσκ I στις 01/09/14. Ακόμα,δεν υφίσταται καμία υπογραφή και  δέσμευση της τήρησης του Πρωτοκόλου από τον Ποροσένκο και τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Αντίθετα, οι Πρωθυπουργοί των Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, Zakharchenko και Plotnitskiy αντίστοιχα υπογράφουν το πρωτόκολο. Αλλά , ως απλοί ιδιώτες! Οι εκλεγμένοι πολιτικοί ηγέτες της Νέας Ρωσίας που ουδείς αναγνωρίζει αλλά της οποίας ζητούν την επικύρωση,  υπογράφουν άνευ οιοδήποτε αξιώματος, ενώ υποτίθεται ότι  εκπροσωπούν τους τοπικούς  πληθυσμούς τους! Αυτό σημαίνει ότι διπλωματικά δεν έγινε καμία πρόοδος ως προς την αναγνώριση των αρχών του Donbas, δεν αναφέρονται ούτε καν ως προσωρινοί κυβερνήτες ή έστω ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των ρωσόφωνων περιοχών.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

pag-1BJBJBBBL

Πρωτόκολο

Επί των συμπερασμάτων των διασκέψεων της Τριμερούς Ομάδας Επαφής με την δέουσα τιμή στις κοινές δράσεις του Προέδρου της Ουκρανίας, P. Poroshenko και τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Ρωσίας, V. Putin με στόχο την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου.

Μετά την εξέταση και συζήτηση των προτάσεων από τους συμμετέχοντες  στις διαβουλεύσεις του Μινσκ στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, η Τριμερής Ομάδα Επαφής, αποτελούμενη από εκπροσώπους  της Ουκρανίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη , κατέληξαν σε κοινή συμφωνία σχετικά με την επιβεβλημένη ανάγκη εφαρμογής των ακόλουθων σημείων:
1.Άμεση διασφάλιση του αφοπλισμού και από τις δυο πλευρές.
2.Εξασφάλιση της παρακολούθησης και επαλήθευσης από τον ΟΑΣΕ της μη χρήσης των όπλων από πλευράς καθεστώτος
3.Εφαρμογή  αποκέντρωσης των εξουσιών, μεταξύ άλλων μέσω της θέσπισης και εφαρμογής του Ουκρανικού Νόμου   “Όσον αφορά το σεβασμό του προσωρινού ειδικού καθεστώτος  της τοπικής αυτοδιακυβέρνησης σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ” (Νόμος περί  Ειδικού Καθεστώτος)
4.Εξασφάλιση μόνιμης παρακολούθησης επί των ουκρανορωσικών συνόρων  και τον έλεγχό τους από τον ΟΑΣΕ, μαζί με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στις παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
5.Άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και αυτών που παράνομα κρατούνται.
6.Θέσπιση Νόμου που θα απαγορεύει τη δίωξη και  τιμωρία των ατόμων που σχετίσθηκαν με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας.
7.Διενέργεια ενός εθνικού διαλόγου που θα περιλαμβάνονται όλα τα μέρη.
8.Υιοθέτηση μέτρων με σκοπό την καλυτέρευση της ανθρωπιστικής κατάστασης στο Ντονμπάς.
9.Διασφάλιση της διεξαγωγής προώρων εκλογών ,σύμφωνα με τον Ουκρανικό Νόμο “περί σεβασμού του προσωρινού ειδικού καθεστώτος  της τοπικής αυτοδιακυβέρνησης σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και στις περιοχές του Λουγκάνσκ” (Νόμος περί  Ειδικού Καθεστώτος)
10.Εκδίωξη των παράνομων στρατιωτικών ομάδων, στρατιωτικού υλικού, καθώς και  μαχητών και  μισθοφόρων από το έδαφος της Ουκρανίας.
11.Υιοθέτηση προγράμματος για την οικονομική αναζωογόνηση του Ντονμπάς και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή
12.Παροχή προσωπικών εγγυήσεων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων των διαβουλεύσεων.

Οι Συμμετέχοντες στην Τριμερή Ομάδα Επαφής:

Πρέσβειρα Heidi Talyavini (υπογραφή)

Πρώην Πρόεδρος της  Ουκρανίας, L.D. Kuchma (υπογραφή)

Πρέσβυς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία,M.Y. Zurabov (υπογραφή)

A.V. Zakharchenko (υπογραφή)

I.V. Plotnitskiy (υπογραφή)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ