Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ! Απόφαση χαστούκι στο Πρωτοδικείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ερτ
 
Μια σημαντική απόφαση που ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ειδικότερα, με την απόφασή του (2731/14) το δικαστήριο ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά της

 
απόλυσης τους στη Δικαιοσύνη.
Παράλληλα, με την απόφασή του το δικαστήριο υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων – δηλαδή των εργαζομένων που απέλυσε – τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς. Μάλιστα το δικαστήριο απειλεί το δημόσιο με πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου.
Η απόφαση που δικαιώνει τους απολυμένους δεν είναι πάντως άμεσα εκτελεστή και το δημόσιο δικαιούται να ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Μάιο πάντως και το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000 – 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ