Ετσι είναι Αμφίπολη από μέσα-Το πρώτο σχεδιάγραμμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

amfimesa_502_355
 
 
Το μεγαλειώδες ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, στο λόφο Καστά, συνεχίζει να συναρπάζει. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού και μόνο οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο “φως” της δημοσιότητας, στο τέλος του καλοκαιριού, από Το υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε στη

δημοσιότητα την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ, κ. Μ. Λεφαντζή.
Στο σχεδιάγραμμα αυτό, φαίνεται όλη η διαδρομή που έχουν κάνει ως τώρα οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη.
Από τα σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο του τύμβου και τις Σφίγγες, που στέκουν σαν άγρυπνοι φρουροί του “ενοίκου” του αρχαίου τάφου (ή και των… ενοίκων, αφού ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι μόνομία προσωπικότητα της αρχαιότητας ενταφιασμένη στον τύμβο).
Οι βασιλικοί ρόδακες, σύμβολο που εμφανίζεται και στον τάφο της Βεργίνας – Φωτό ΥΠΠΟΑΠίσω από τις Σφίγγες βρίσκεται το δωμάτιο στο οποίο αποκαλύφθηκαν οι Καρυάτιδες, αλλά και στο οποίο βρίσκεται το βοτσαλωτό δάπεδο, αποτελούμενο από ψηφίδες διαφορετικού μεγέθους και σχεδίων.
Το βοτσαλωτό δάπεδο στο εσωτερικό του τάφου – Φωτό ΥΠΠΟΑΦυσικά, το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που κρύβεται στο δωμάτιο πίσω από τις Καρυάτιδες. Το δωμάτιο στο οποίο όλοι, αρχαιολόγοι και απλός κόσμος, περιμένουν να είναι αυτό το οποίο θα “ξεκλειδώσει” το μυστικό και θα αποκαλύψει την ταυτότητα του ενταφιασμένου (ή ενταφιασμένων, σημειώνουμε ξανά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ