ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Με εταιρεια "αχυρο" χτύπησε η Πειραιώς το Ντυνάν στον …πλειστηριασμό της!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140925030235ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!
Μηπως κύριε Σάλλα θα εκχωρησετε την αχυρενια εταιρεια στον κύριο Βγενοπουλο; Ή απλως αποφασίσατε να παίξετε τον νοσοκόμο, ε, και η κυβερνησούλα σας είπε να σας κανει ενα δωράκι…

Τα ίδια αρπακτικά που κατάφεραν να βάλουν χέρι στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων πολιτών, τα ίδια κοράκια που έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό σε υποχρεωτική αφαίμαξη, οι ίδιοι αυτοί τοκογλύφοι αλώνουν τώρα και την υγεία!

Με όρους πλιάτσικου και με ένα αστείο ποσό ύψους περίπου 115 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Με έναν στημένο πλειστηριασμό, όπου ο μόνος πλειοδότης ήταν όλως τυχαίως η θυγατρική της Τράπεζας, η εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ», ένα νοσοκομείο που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν κόσμημα πέρασε στα χέρια της Πειραιώς.

Η όλη διαδικασία μπάζει από παντού και οι προσπάθειες της Πειραιώς να κουκουλώσει το σκάνδαλο, λέγοντας ότι σκοπεύει να πουλήσει το νοσοκομείο όταν βρεθεί υποψήφιος αγοραστής από τον χώρο της υγείας δεν πείθουν κανέναν νοήμονα άνθρωπο.

Το ποιοι κρύβονται πίσω από το ξεπούλημα της υγείας, οι μίζες και οι ρεμούλες των υποτακτικών που δουλεύουν για χάρη των τραπεζιτών θα αποκαλυφθούν άμεσα και τότε κάποιοι όχι μόνο θα χάσουν τον ύπνο τους, αλλά δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν!

Οι λεπτομέρειες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το newsbomb.gr, η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό –σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας- εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο, με τίμημα-σκάνδαλο, απαλλαγμένο μάλιστα από χρέη!

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Έτσι, ο κ. Βορίδης φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου.

Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το… σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους…
Hellasforce.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ