Μια καταρρέουσα και πανικόβλητη κυβέρνηση είναι παράγων σταθερότητας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια
Κύμβαλα αλαλάζοντα, γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής, όλος ο συρφετός της Μνημονιακής προπαγάνδας επί σκηνής. Επί, περίπου, δυο 24ωρα πασχίζουν, παπαρολογώντας, να αποτιμήσουν θετικά τη συνάντηση του Σαμαρά με τη Μέρκελ.
Εφευρίσκουν πολιτικές χάντρες και καθρεφτάκια τις οποίες επιδεικνύουν
στους ιθαγενείς ως επιτυχία!
Υπό άλλες συνθήκες, σε μια κανονική χώρα, όπου η ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία, οι «αχαρακτήριστοι Γραικύλοι» (Α. Παπαδιαμάντης), οι λωτοφάγοι και οι «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ» (Νικόλας Άσιμος), θα πληροφορούνταν πως «υποδέχτηκε» ο διεθνής τύπος την επίμαχη συνάντηση.
Δυο ενδεικτικά δημοσιεύματα, της Γερμανικής εφημςρίδας «Ταγκεσπίγκελ» του Βερολίνου και του Βρετανικού «Γκάρντιαν».
«Εύκαμπτο μερκελιστή (!)» αποκαλεί η πρώτη τον πρωθυπουργό στον τίτλο της ηλεκτρονικής έκδοσής της. «Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι στην Ευρώπη δεν γίνεται τίποτα εναντίον της θέλησης της Μέρκελ» σημειώνει στον υπότιτλο. Αρχίζοντας την ανάλυσή της, η «Ταγκεσπίγκελ» …επαινεί τον πρωθυπουργό για τη φιλογερμανική στάση του. «Η επιβολή λιτότητας οδήγησε τη χώρα του στη μεγαλύτερη ύφεση της μεταπολεμικής ιστορίας της, σε μια πρωτοφανή μαζική ανεργία και σε αμέτρητες ανθρώπινες τραγωδίες. Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός της Αθήνας Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει τη συσπείρωση με την καγκελάριο».
Ο «Γκάρντιαν», σημειώνει ότι, το Βερολίνο αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου, ενώ η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει την περαιτέρω βοήθεια για να ασκεί μονίμως πίεση στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις – ειδικά εκείνες που δεν είναι δημοφιλείς. Και όσο το χρηματοδοτικό κενό για το νέο έτος, ύψους 12 δισ. ευρώ, πλησιάζει, τόσο η συζήτηση γύρω από ένα ακόμα πακέτο στήριξης θα φουντώνει. Στο άρθρο, υπογραμμίζεται, πως η πιθανότητα πρόωρων εκλογών εντείνει την πίεση στην εύθραυστη συγκυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο -ως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Αυτό, γράφει ο «Γκάρντιαν», είναι πλέον σφόδρα πιθανό να συμβεί.
Και τώρα τι γίνεται;
Τα πράγματα για την παραπαίουσα κυβέρνηση έφθασαν στο απροχώρητο και μετράνε αντίστροφα. Σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό, μπας και πάρουν κανένα ψηφαλάκι πριν ανακοινώσουν ότι θα πάει η χώρα σε εκλογές. Έχουν αποδυθεί σε αγώνα τρομοκράτησης του λαού, κινδυνολογώντας ασύστολα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, τότε θα έχουμε bank run. Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και οι καταθέτες θα φροντίσουν θα πάρουν τα χρήματά τους για να τα γλιτώσουν. Γιατί στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιστρέψουμε στη δραχμή και να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση». Αυτό θα είναι το κεντρικό προεκλογικό επιχείρημα της ΝΔ, που πρώτος λάνσαρε ο Α. Σαμαράς, από το …βήμα του καφενείου της Βουλής και τη σκυτάλη έσπευσαν να πάρουν γραφικές πολιτικές καρικατούρες.
Αλλά, επειδή ου οίδασι τι ποιούσι κατά της χώρας, να υπενθυμίσουμε ότι, τον Μάρτιο 2011 παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 10 άτομα για ένα e-mail, που «προανέγγελε» χρεοκοπία και είχε προκαλέσει πανικό στους καταθέτες.
Ενα βασικό ερώτημα: Μια καταρρέουσα και πανικόβλητη κυβέρνηση είναι παράγων σταθερότητας; Πολλοί, ήδη, σπεύδουν να διαπιστώσουν ότι είναι παράγων αστάθειας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ