TΟ ΦΕΤΙΝΟ “BACK TO BUSINESS” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΣ LLOYD’S

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140926065131
Χάρης Οικονομόπουλος, Έλληνας Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
κ. Benno Reischel : Επικεφαλής Ευρώπης της Lloyd’s,

Κάτω από τη θεματική ομπρέλα “BacktoBusiness” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Βρετανική Πρεσβευτικη κατοικία, την παλαιά κατοικία «Ελευθερίου και Έλενας Βενιζέλου», η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των παλαιότερων και μεγαλύτερων διμερών ευρωπαϊκών και επαγγελματικών επιμελητηρίων, μέλη του και στελέχη από τον επιχειρηματικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και ασφαλιστικό χώρο, ξεπέρασαν τους τετρακόσιους.
Την εκδήλωση, που άνοιξε με λίγα λόγια ο Βρετανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. John Kittmer και η Βρετανή Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευγενία Χανδρή, χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ενώ επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Επικεφαλής Ευρώπης της Lloyds Benno Reischel. H Lloydsείναι ο παλαιότερος βρετανικόςασφαλιστικός οργανισμός και απασχολεί σήμερα περισσότερους από δύο εκατομμύρια εργαζόμενους ενώ διαχειρίζεται επενδεδυμένα αποθεματικά 8,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Η συμμετοχή του Benno Reischel πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου και Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Νίκου Μακρόπουλου.
Ο Έλληνας Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Χάρης Οικονομόπουλος μίλησε για την ανάγκη υπερκομματικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση των θεσμικών και δομικών προβλημάτων που παρα έξι χρόνια διαρκούς κρίσης και παρα τις προσπάθειες που γίνονται και τις αιματηρές θυσίες των πολιτών δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά αντιμετωπιστεί. Με την ευκαιρία της επετείου από τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, έκλεισε με λίγα λόγια του Βενιζέλου τα οποία, επίκαιρα σήμερα όσο και τότε, καταδεικνύουν πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούσε να αποκατασταθεί στη χώρα ένα ελάχιστο επίπεδο ευημερίας.
Τη βραδιά έκλεισε με τα τραγούδια της η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Lloyds, Ευρώπη Ασφαλιστική, MATRIX, Αιγαίον Ασφαλιστική, Bentley, Cellier και τα κοσμηματοπωλεία Πατσέας.
Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα στελέχη και παρουσία πλέον και στο Λονδίνο, υποστηρίζει με την τεχνογνωσία του την ελληνική εξαγωγική επιχειρηματικότητα παρέχοντας στρατηγική υποστήριξη και εκπονώντας βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, με την ευθύνη που έχει αναπτύξει απέναντι στα μέλη του από το 1945 που ιδρύθηκε, οργανώνει με επιτυχία συχνές δράσεις που προάγουν και καλλιεργούν τη νοημοσύνη της αγοράς (market intelligence).
Στις επόμενες εκδηλώσεις του το Επιμελητήριο θα φιλοξενήσει στις 20 Νοεμβρίου την Arianna Huffington σε παρουσίαση του νέου της βιβλίου και συζήτηση (Ξενοδοχείο Metropolitan),ενώ στις 26 Μαρτίου 2015 έχει προγραμματίσει το Ετήσιο Συνέδριο για την προβολή στο Λονδίνο της Ελλάδας και των σχετικών επενδυτικών και επιχειρηματικών ευκαιριών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ