Οι Βούλγαροι μας πουλάνε καρκινόγονο ψωμί !Αποκάλυψη σοκ από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ουρά για ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί!
 
 
 
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί από την είδηση πως ψωμί από τη Βουλγαρία, το οποίο περιέχει σταχτίνη, μία καρκινογόνα ουσία της οποίας η χρήση έχει απαγορευτεί, περνά τα σύνορα και φτάνει στην Ελλάδα.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από δημόσια καταγγελία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιου Μωραΐτη και μάλιστα σημειώνεται πως ο κ. Μωραΐτης έχει καταγγείλει την εισαγωγή του ψωμιού αυτού

 
 
εδώ και αρκετό καιρό.
Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ είχε δημοσιεύσει άρθρο στο οποίο μεταξύ άλλων υπογράμμιζε πως “πεδίον δόξης λαμπρό, λοιπόν, για επιτήδειους μεσάζοντες οι οποίοι πλουτίζουν «εισάγοντας» στη χώρα μας – δίχως παραστατικά – παράνομα προϊόντα: φάρμακα και είδη διατροφής, ακόμη και ψωμί (με μπόλικη «σταχτίνη» – καρκινογόνα ουσία) που πωλούν πόρτα – πόρτα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής, οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Τεχνίτες ή επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων ακόμη και γιατροί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος, χωρίς φυσικά να αποδίδουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την υγεία των καταναλωτών”.
Ο Στέλιος Μωραΐτης δεν έμεινε μόνο στο άρθρο που δημοσίευσε, αλλά επανέλαβε τη σοβαρότατη αυτή καταγγελία σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθη FM100
Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”, ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι έχουν έρθει στα χέρια του σχετικές καταγγελίες και πως ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, περιμένοντας μία επίσημη απάντηση.
“Είναι κάτι που το έχω καταγγείλει εδώ και καιρό”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ και συνέχισε: “Το κατήγγειλα και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης που είχαμε μια σύσκεψη όλα τα Επιμελητήρια. Υπάρχουν καταγγελίες σε μένα ότι τα ξημερώματα ξεφορτώνουν ψωμιά, πόρτα, πόρτα και νομίζω ότι πρέπει αυτές να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες” τονίζει ο κ. Μωραΐτης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι παρόμοιες καταγγελίες υπήρξαν και στη Δράμα, όπου μετά από ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκαν ψωμιά που όντως περιείχαν την απαγορευμένη και καρκινογόνα ουσία.
Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι “μέχρι στιγμής κάτι τέτοιοι δεν έχει συμβεί για την περίπτωση της Ξάνθης”.
Απαγορευμένη ουσία
Παράλληλα, ο Στέλιος Μωραΐτης τονίζει ότι παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να εντοπίζεται ακόμη σε αποθέματα στη Βουλγαρία, τα οποία περνούν από τα σύνορα και φτάνουν στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος των Αρτοποιών Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένας αρτοποιός στην Ξάνθη που να πουλάει ψωμί από τη Βουλγαρία.
Πηγή: thrakitoday.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ