ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

combats aarsal

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Φωνή του Λιβάνου μετέδωσε σήμερα ότι  μάχες δόθηκαν μεταξύ του Λιβανικού Στρατού και  Τζιχαντιστικών ομάδων που προσπάθησαν να περεισφρύσουν σε λιβανικό έδαφος. Υπήρξαν πολλοί νεκροί και τραυματίες.tripoli char

Η επιχείρηση εισβολής πραγατοποιήθηκε για ακόμη μια φορά από τα περίχωρα της παραμεθόριας πόλης Αρσάλ, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του Στρατού και των ισλαμιστών  Αλ Νόσρα και Ισλαμικού Κράτους και οι απαγωγές των φαντάρων (οι δυο εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν και ένας εκτελέστηκε).

O στρατός  έχει έως τώρα ανακόψει πολλές απόπειρες εισβολής τοποθετώντας οδοφράγματα και σημεία ελέγχου σε όλην την πόλη . Με συστηματικούς ελέγχους προσπαθεί να αποτρέψει και το πέρασμα όπλων στη χώρα. Οι ισλαμιστές τώρα έχουν καταφύγει  στα λιβανοσυριακά σύνορα μετά από βαρειές ήττες που υπέστησαν από το στρατό .

Η Φωνή του Λιβάνου μετέδωσε  ότι οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν ως βάση τους  τις παραμεθόριες πόλεις Serghaya και Asal Alward   για να περνάνε πολεμοφόδια στο Λίβανο.

Οι ομάδες αυτές που τελούν υπό την καθοδήγηση του Παλαιστινίου Hatem al-Hassan και του Σύριου Ahmed al-Rifai κρύβουν τον οπλισμό τους σε σπηλιές στους πορώδεις λόφους των συνόρων με σκοπό να τον διοχετεύσουν σε λιβανέζους ισλαμιστές οπαδούς τους. Τις προηγούμενες μέρες σουνίτες εξτρεμιστές του Λιβάνου είχαν διαδηλώσει στην Τρίπολη με σημαίες της ISIS.tripoli liberation

 Εν τω μεταξύ δράση έχουν αναλάβει και απλοί κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, απ’ όπου διαφεύγουν οι Τζιχαντιστές της Συρίας. Τοποθετούν οδοφράγματα από λάστιχα αλλά και μεγάλα οχήματα για να προλάβουν ενδεχόμενη εισβολή των ενόπλων ισλαμιστών.

 Το naharnet σχολιάζει ότι “σκοπός όλων αυτών των ομάδων είναι να φέρουν το χάος στο Λίβανο”.

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ