10/04/2021

Τα τουρκικά τάνκς παίρνουν θέση στα σύνορα με την Συρια… Έτοιμοι για εισβολη τα κτήνη.

wpid 20140929063948
Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Τουρκικά τανκς πήραν θέση πάνω σε ένα λόφο με θέα την πολιορκημένη πόλη Kobane στα σύνορα της Συρίας την 29η Σεπτεμβρίου, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Reuters .
Τουλάχιστον 15 τανκς τοποθετήθηκαν, μερικά με τα όπλα τους στραμμένο προς συριακό έδαφος , κοντά σε μια τουρκική στρατιωτική βάση ακριβώς βορειοδυτικά της Kobane . Λόφοι καπνού σηκώθηκαν καθώς οι όλμοι έπληξαν τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική πλευρά της Kobane . Στις 29 Σεπτεμβρίου, ένα βλήμα όλμου που τροφοδοτούνταν από τη Συρία προσγειώθηκε σε τουρκικό έδαφος , χωρίς να προκαλεί βλάβη .
Αλλά ένα βλήμα όλμου που έπληξε ένα σπίτι σε ένα τουρκικό χωριό στα σύνορα της Συρίας στα τέλη της 28η Σεπτεμβρίου άφησε τρία άτομα τραυματισμένα , δήλωσε ο στρατός στην ιστοσελίδα του . Ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανταπέδωσαν τα πυρά .
Εν τω μεταξύ , το τουρκικό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την ένωση αντι – ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) συμμαχίας . Η κυβέρνηση είπε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι ήταν πιθανό να υποβάλουν προτάσεις μέσα σε 24 ώρες ζητώντας εντολή να παραταθεί η στρατιωτική δράση στο Ιράκ και τη Συρία , ώστε η Άγκυρα να ενταχθεί στην ηγεσία του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ κατά των ISIL μαχητών.
«Οι προτάσεις δεν έχουν ακόμη σταλεί στο κοινοβούλιο . Μπορεί να έρθουν αύριο.» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός ομιλητής Cemil Çiçek στον τηλεοπτικό σταθμό NTV . Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu δήλωσε «Οι προτάσεις θα συζητηθούν στις 2 Οκτωβρίου .»
Η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε έναν ευρύ συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για να νικήσουν τους μαχητές της τζιχάντ , ενώ δεκάδες πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματών και παιδιών που κρατούνταν από ISIL μαχητές έχουν απαχθεί από το τουρκικό προξενείο στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης .
Μετά την εξασφάλιση της ελευθερίας τους σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των 50 ISIL μαχητών , ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan δήλωσε η θέση της Τουρκίας είχε αλλάξει , σηματοδοτώντας μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στην ομάδα .
«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε συζητήσεις με συγγενή θέματα αυτή την εβδομάδα . Εμείς σίγουρα θα είμαστε εκεί που πρέπει .” είπε ο Erdoğan στις 28 Σεπτεμβρίου «Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από αυτό .»
Η Τουρκία έχει ήδη λάβει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το καθεστώς του προέδρου Bashar al-Assad .
Πηγή: http://www.hurriyetdailynews.com/
http://gorga.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ