Περίεργη δήλωση Αναστασιάδη για παρέμβαση στρατού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
Αναστασιάδης
 
 
Την αποφασιστικότητά του να εργαστεί ώστε να εξευρεθεί τρόπος ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.
Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η
 

 
σημερινή επέτειος δίνει την ευκαιρία απότισης φόρου τιμής στους αρχηγούς, τους ήρωες και τους αγωνιστές του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, απότισης φόρου τιμής στις αρχές ασφαλείας, στους εθελοντές που κράτησαν το κράτος το 1963-64 αλλά και στους ήρωες της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος που έδωσαν τη ζωή τους για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τόνισε πως «την ίδια ώρα, είναι ημέρα αποτίμησης της πορείας που μέχρι σήμερα ακολουθήσαμε και μέσα από την αυτογνωσία, την αυτοκριτική και την ανασκόπηση αυτής της πορείας έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μέλλον».
Ευχήθηκε ακόμα να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που «να μη χρειαστεί ποτέ να υπάρξει ανάγκη για την οποιαδήποτε παρέμβαση του στρατού που να οδηγήσει σε όσα δεν επιθυμεί κανένας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ