Ο διάσημος “πατριώτης” εφοπλιστής που ντύνεται καμαριέρα μαζί με τον μπάτλερ του και σερβίρουν τους καλεσμένους τους στην έπαυλη του Λονδίνου, ενοχλήθηκε λέει από δημοσίευμα του Ολυμπία. Γιατί ενοχλήθηκε δεν μας είπε.
Για την αποκάλυψη ότι έφυγε σαν πουλάκι με Βρετανικό διαβατήριο ακριβώς επειδή ήταν ο βαλιτσοφόρος της μιζας στους ελληνόφωνους πολιτικούς; Την ίδια στιγμή που ο… Αβατάγγελος με διπλωματικό διαβατήριο έμεινε εδώ;
Για το ότι αποκαλύψαμε ότι “γλεντάει” τον μπάτλερ του; Αφού τον “γλεντάει”, τι να κάνουμε; Αν προτιμούσε την καμαριέρα του, πάλι θα το γράφαμε, δίνοντας ταξική διάσταση.
Η αλήθεια όμως είναι πως δεν χωρά καμαριέρα σε αυτό το παλάτι. Έχει αρκετές.
Θα μπορούσε βεβαίως να θεωρήσει ότι το άρθρο μας είναι ομοφοβικό και να κινηθεί ανάλογα. Δεν είναι όμως έτσι.
Με την ίδια λογική, αν αποκαλύψουμε ότι πριν τον “μπάτλερ” υπήρχε ο “σοφέρ” που μάλιστα λόγω της “αδυναμίας” που του έτρεφε, τον έκανε και διαχειριστή σε εταιρεία – μαϊμού που διακινούσε τις μίζες, δεν είναι για λόγους μομφής προς τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Αλλά επειδή είναι λαμόγιο, λάδωσε πολιτικούς και οι πολιτικοί με την σειρά τους τον φυγάδευσαν για να μην δώσει ονόματα.
Οι ίδιοι πολιτικοί που υπάρχουν στις λίστες της Μέρκελ και παριστάνουν πως “διαπραγματεύονται”. Είναι δυνατόν να μείνει εδώ ο εφοπλιστής και να τους εκθέσει;
Είναι δυνατόν να μείνει ο Χριστοφοράκος;
Ο Καραβέλας;
Σε περιμένουμε λοιπόν αγαπητέ αφορολόγητε, μιζαδόρε “πατριώτη” εφοπλιστή. Όσο για τις απειλές, άσε, στην Ινδονησία πηγαίνουν οι βουλιμικοί συνεργάτες σου και ο Λιάπης. Κλείσε και συ ένα εισιτήριο για καλό και για κακό. Με τον σωφέρ ή τον μπάτλερ, εσύ θα κρίνεις.
Α, κύριε Αθανασίου, δες και τι γράφει το Hot Doc. Α λα καρτ γίνονται οι απελευθερώσεις ή δίνει το σήμα ο Ασημάκης;
Ελεύθερος ο Εμμανουήλ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χάρη στον Αθανασίου
Ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο ως εμπλεκόμενος σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ και κατηγορείτο για δωροδοκία και παράνομη δραστηριότητα, αναφορικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών. Πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, κάνοντας χρήση ενός σκανδαλώδους νομοθετήματος του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο έχει αποκαλύψει το Κουτί της Πανδώρας και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν πρόκειται να δικαστεί ποτέ, αφού απαλλάσσεται των κατηγοριών.
Ο Σωτήρης Εμμανουήλ ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1999 υπέγραφε τις σκανδαλώδεις συμβάσεις για τα υποβρύχια μαζί με τον καταδικασμένο πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννη Σμπώκο, παρουσία και του περιχαρή -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες- Άκη Τσοχατζόπουλου εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή αντικατάσταση διάταξης άρθρου του Ποινικού Κώδικα, την οποία είχε προωθήσει τον Απρίλιο του 2014 ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Η συγκεκριμένη -προσωρινώς καταργηθείσα- διάταξη προέβλεπε ότι στελέχη και υπάλληλοι δημόσιων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο, όπως τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, η ΔΕΗ, αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλοι οργανισμοί, σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων, όπως η δωροληψία ή η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τιμωρούνται όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους διαπράττουν απιστία, υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροδοκία.
Πώς ο Αθανασίου «καθάρισε» τον Εμμανουήλ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπέγραψε στις 7 του περασμένου Απριλίου το νόμο 4254/2014 «περί εξυγίανσης της ελληνικής Οικονομίας», ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων διατάξεων που δεν αφορούσαν αποκλειστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, προέβλεπε την κατάργηση της περίπτωσης «δ» του άρθρου 263Α του Ποινικού Κώδικα, στην οποία σημειωνόταν ότι με τις διατάξεις άρθρων που προβλέπουν ποινές για τα παραπάνω αδικήματα τιμωρούνται και υπάλληλοι «σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου στα οποία κατά τις κείμενες διατάξεις μπορούν να διατεθούν από το δημόσιο, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή από τράπεζες, επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις».
Αυτή η διάταξη, προέβλεπε με απλά λόγια, ότι οι ποινές που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους, αφορούν και σημαίνοντα πρόσωπα εταιριών οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρηματοδοτηθεί από το Δημόσιο, όπως είναι τα Ελληνικά Ναυπηγεία, η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η κατασκευαστική ΘΕΜΙΣ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων αλλά και πάμπολλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αθλητικά σωματεία, συνεταιρισμοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, υπάλληλοι και στελέχη των οποίων έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα, με βάση, πολλές φορές, τις διατάξεις του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου».
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του Χαράλαμπου Αθανασίου, ουσιαστικά εξάλειψε το αξιόποινο της όποιας πράξης φέρονται να είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι για τέτοιες υποθέσεις, πριν τις 7 Απριλίου 2014, όταν ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, κι αυτό γιατί βάσει του Ποινικού Δικαίου η κατάργηση -έστω και προσωρινή- ενός αδικήματος συνιστά αυτομάτως την αρχειοθέτηση όλων των σχετιζόμενων με αυτό, ποινικών υποθέσεων.
Η όψιμη αλλαγή στάσης του Χ. Αθανασίου
Στις 6 Μαΐου, έναν μήνα μετά τη δημοσίευση του νόμου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου επανέφερε τη διάταξη με μια εκπρόθεσμη τροπολογία, στο μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση αυτής, «η επίμαχη περίπτωση του άρθρου 263Α παραλείφθηκε από παραδρομή κατά τη μεταφορά του άρθρου αυτού, στο σχέδιο νόμου, το οποίο ψηφίστηκε ως νόμος του κράτους.
Η υπόθεση αμνήστευσης των καταχραστών του Δημοσίου σχολιάστηκε έντονα ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές με τον Κωνσταντίνο Τζαβάρα να εκφράζει υποψίες ότι η συγκεκριμένη διάταξη πιθανώς αφορά και την περίπτωση εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens οι οποίες εκκρεμούν στην προδικασία και να ζητάει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ευεργετούνται από αυτήν.
Τα αποτελέσματα της «εκ παραδρομής» κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατάργησης της επίμαχης παραγράφου, πάντως είναι πια κάτι παραπάνω από εμφανή, μετά και την αποφυλάκιση του Σωτήρη Εμμανουήλ, ενώ παραμένει άγνωστο, με κανέναν να μην μπορεί να αποκλείσει αυτή την πιθανότητα, να ακολουθήσουν αποφυλακίσεις ή απαλλαγές από παρεμφερείς κατηγορίες και άλλων εμπλεκόμενων σε αντίστοιχες υποθέσεις.