Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Η κυβέρνηση θυμίζει τον πατροκτόνο που ζητά επιείκεια από το δικαστήριο επειδή είναι ορφανός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
tsakalotos
 
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2015.
«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αλλάζει κατεύθυνση αλλά συνεχίζει ακάθεκτη την εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου και
 

μάλιστα κατά γράμμα. Ενώ στο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ, με το Προσχέδιο που κατέθεσε εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές του Μνημονίου, αυξάνοντας το στόχο στο 2,9% του ΑΕΠ», σημειώνει ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση, ενώ συνεχίζει, λέγοντας: «Σε σχέση με τα μεγέθη του Προϋπολογισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται συνέχιση της εισφοράς αλληλεγγύης και περαιτέρω μείωση των δαπανών για κοινωνική ασφάλιση και δημόσιες επενδύσεις σε σχέση με φέτος. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση εξακολουθεί σε μια φτωχοποιημένη χώρα να αφαιρεί σημαντικούς πόρους από την οικονομία και να τους μεταφέρει στις πλουσιότερες.
Το κείμενο του Προσχεδίου αναδεικνύει μεταξύ άλλων και τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Από τη μια πλευρά ο κ. Σαμαράς και άλλα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για το τέλος της εποχής των Μνημονίων. Από την άλλη, το Υπ. Οικονομικών λέει ότι «η στροφή στην οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής» (σελ. 11 του Προσχεδίου).
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ούτε ακούει ούτε καταλαβαίνει τη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη για την ανάγκη – τουλάχιστον – χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής που έχει βυθίσει τις οικονομίες σε μια παγίδα ύφεσης.
Τέλος, προκαλεί θυμηδία η όψιμη ανησυχία του Υπουργείου Οικονομικών για την ανεργία. Με βάση το τεράστιο ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων, το Υπουργείο κάνει λόγο για διαρθρωτική ανεργία. Η ανεργία έγινε διαρθρωτική ακριβώς λόγω των υφεσιακών πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Θυμίζει έτσι, τον πατροκτόνο που ζητά επιείκεια από το δικαστήριο επειδή είναι ορφανός», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ