Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: υποχρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΤΕ για το πολύνεκρο της Εγνατίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία για την ασφαλή εκτέλεση των έργων (Ν. 1568/85, Π.Δ. 294/88, ΠΔ 305/96, ΠΔ 1796/96), και την Οδηγία 92/57ΕΟΚ σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας που πρέπει να εφαρμόζονται στα προσωρινά ή κινητά εργοτάξια, για τη διέλευση υπεράνω της Εγνατίας Οδού των τριών εναέριων αγωγών μέσης τάσηςτης ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ με ανάδοχο την εταιρεία ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΤΕ, πρέπει
α)να έχει οριστεί από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ υπεύθυνος Τεχνικός Ασφαλείας για τις εργασίες της Σύμβασης
β) να έχει οριστεί από την ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΤΕ Συντονιστής και Τεχνικός Ασφαλείας
γ) να έχει εκπονηθεί Σχέδιο Ασφάλειας &Υγείας (ΣΑΥ)
δ) να έχει καταρτιστεί Φάκελος Ασφάλειας & Υγείας (ΦΑΥ).
Tα παραπάνω σχετίζονται άμεσα με τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών εκτέλεσης των Έργων, αποτελούν υποχρέωση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και των Αναδόχων Εργολάβων και επιβάλλονται από το Νόμο.
Είχαν υλοποιειθεί τα παραπάνω πριν τη καραμπόλα της Κυριακής?
http://www.zougla.gr/greece/article/nea-stixia-gia-ti-diakopi-kikloforias-stin-egnatia-odo

Νέα στοιχεία για τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 13:56
2

Διάρκειας μόλις 10 λεπτών ήταν η άδεια για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό που έδωσε η αστυνομία, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προανάκρισης για την πολύνεκρη καραμπόλα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους το πρωί της Κυριακής.
Η άδεια της αστυνομίας αφορούσε στη διακοπή της κυκλοφορίας για μόλις 10 λεπτάΕιδικότερα, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της αστυνομίας, η άδεια αφορούσε στο χρονικό διάστημα από τις 09.30 έως και τις 09.40 το πρωί και είχε δοθεί με απόφαση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ταξιάρχου Νικόλαου Μπαντουβάκη. Το έγγραφο έχει ημερομηνία έκδοσης την 3η Οκτωβρίου και αναφέρει ότι:
«Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ (διέλευση τριών εναέριων αγωγών μέσης τάσης), αποφασίζουμε:
»Την Κυριακή 5/10/2014 και κατά τις ώρες 09.30 – 09.40 (διάστημα 10 λεπτών), τη διακοπή προσωρινά της κυκλοφορίας επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Μέσης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα του αναδόχου του έργου, ο οποίος θα αναλάβει και τα μέτρα τροχαίας σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό και την Υπηρεσία μας.
Η άδεια της αστυνομίαςΗ άδεια της αστυνομίας
»Τα οριζόμενα μέτρα ισχύουν από της τοποθέτησης των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους».
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ