Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΟΛΛΑΝΤ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

erdo-hollande

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Και νέες κουμπαριές.O Γάλλος πρόεδρος François Hollande μετέφερε την υποστήριξή του για τη δημιουργία μιας ” ζώνης tampon ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία ” που προτάθηκε από τον τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan προκειμένου να δεχθεί να προστατεύσει τους εκτοπισμένους ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα Ηλίσια Πεδία σε δελτίο τύπου μετά την τηλεφωνική συνομiλία που είχαν οι 2 προαναφερθέντες πρόεδροι.

Οι M. Hollande και M. Erdogan συνομίλησαν τηλεφωνικά και κυρίως αναφέρθηκαν στην “επείγουσα κατάσταση στον Βορρά της Συρίας κυρίως στην πόλη Kobané” αναφέρει το ανακοινωθέν.

“Πιστοποίησαν την πλήρη σύγκλιση των απόψεών τους για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί περισσότερο η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση στην μάχη εναντίον της Daech και κατά του καθεστώτος του Bachar el-Assad” ανακοινώνει το δελτίο τύπου.

 Ο M. Hollande “επέμεινε στην αναγκαιότητα να αποφευχθεί η σφαγή των πληθυσμών στο Βορρά της Συρίας ” και “μετέφερε την υποστήριξή του στην πρόταση Erdogan να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη tampon μεταξύ Συρίας Τουρκίας για να δεχθεί και να προστατεύσει εκτοπισμένους “.erdoan1

Σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ οι 2 πρόεδροι επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στη δράση των μαχητών κατά της Daech. Υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά πολιτική για το Ιράκ με την πλήρη ένταξη του σουνίτικου πληθυσμού και των εκπροσώπων του.( french.cri.cn)

Πόσο μετριοπαθής είναι η συριακή αντιπολίτευση που για 2,5 χρόνια πολέμησε στο πλευρό των φρικαλέων τζιχαντιστών ;Πόσο μετριοπαθής είναι όταν πυροδότησε με τη στάση της αρχικά εμφύλιο και στη συνέχεια ευνόησε την εισβολή δεκάδων χιλιάδων τζιχαντιστών επί συριακού εδάφους σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 180.000 ανθρώπους ;

H επαναχάραξη συνόρων στη γειτονιά μας με εμπλοκή της γείτονος δημιουργεί ανησυχητικά προδικασμένα.Ποιός πολεμάει 3 χρόνια με φοβερό τίμημα τους τζιχαντιστές;Oι Τούρκοι που άνοιξαν τα σύνορά τους για να διέλθουν ή ο απαράμιλλος συριακός λαός;AΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ….

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ