Αποκάλυψη μυστικής έκθεσης για τον Έμπολα- «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω όσους στρατιώτες προσβληθούν από τον ιό»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση του γebolaερμανικού υπουργείου Άμυνας, αποκαλύπτει το Spiegel

Μια μυστική έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που παραδέχεται ότι σε περίπτωση κρούσματος Έμπολα δεν θα ήταν σε θέση να επαναπατρίσει άμεσα στρατιώτες του που υπηρετούν στην Αφρική, υπαναχωρώντας από υπόσχεση που είχε δώσει η υπουργός Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλώντας εθελοντές για την αποστολή, αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel. Για «ανοησίες» κάνει λόγο η κυβέρνηση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό.

Το περιοδικό αναφέρει πως μια έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο από τον υφυπουργό Άμυνας Μάρκους Γκρούμπελ, καταδεικνύει ότι η Γερμανία «δεν διαθέτει δικά της μέσα προκειμένου να διακομίσει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα» και ενδεχόμενα κρούσματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν επί τόπου.

Πριν από λίγο καιρό η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε υποσχεθεί άμεση επιστροφή στην Γερμανία για τους Γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι ενδεχομένως θα προσβληθούν από τον ιό ενώ υπηρετούν στην Αφρική. «Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, θα μεταφερθείτε πίσω στην Γερμανία και θα σας παρασχεθεί θεραπεία στην Γερμανία», είχε δηλώσει, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν 5.000 εθελοντές στρατιώτες για την αποστολή. Όπως προκύπτει όμως από την έκθεση που κατατέθηκε στην Βουλή, η Γερμανία δεν διαθέτει ειδικό ιατρικό αεροσκάφος με την απαραίτητη καμπίνα απομόνωσης προκειμένου να αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας απέρριψε πάντως τους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για «ανοησίες», ενώ, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η γερμανική αποστολή στην Αφρική θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου και ως τότε θα έχει στηθεί η «αλυσίδα διάσωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ