Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις του Σκουρλέτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

skou
 
 
 
Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι), ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της

 
Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.
Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και επικαλούμενος κυριακάτικο δημοσίευμα, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».
Η αναφορά αυτή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία», ενώ ζήτησε ο ίδιος την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες “καταγγελίες”» ανέφερε σε δήλωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ