O Ομπάμα είπε ότι είναι μακρύς ο αγώνας κατά του ΙΚ – Με τον φίλο του τον Ερντογάν δεν μας λέει όμως τι θα κάνει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κράτη πobamaου μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι προετοιμασμένα να συνεχίσουν την προσπάθεια δήλωσε ο Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των 22 χωρών που μετέχουν στη συμμαχία. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο αγώνας αυτός θα είναι μακρύς.

«Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία. Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις», δήλωσε ο Ομπάμα. «Βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια. Όπως και οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική προσπάθεια, θα υπάρξουν ημέρες κατά τις οποίες θα σημειώσουμε πρόοδο και θα υπάρχουν άλλες ημέρες που θα μας φέρουν πίσω, ωστόσο ο διεθνής συνασπισμός είναι ενωμένος για μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια».

Κύριο μέλημα της συμμαχίας, την προκειμένη φάση της προσπάθειας, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη συριακή, κουρδική πόλη Κομπάνι αλλά και στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, δήλωσε ο Ομπάμα ενώ παράλλήλα δεσμεύτηκε ότι οι αεροπορικές επιδρομές σε αυτές τις δύο περιοχές θα συνεχιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ