Ακόμα και η Πορτογαλία σηκώνει κεφάλι! Δεν θα είχε Siemens εκεί φαίνεται…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

• Μετά την Ιταλία και τη Γαλλία, τώρα και η Πορτογαλία προχώρησε σε μονομερή χαλάρωση της δημοσιονομικής της πολιτικής, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015. Εν όψει των εθνικών εκλογών το 2015, ο πορτογαλικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μειώσεις στη φορολογία των νοικοκυριών με προστατευόμενα τέκνα και μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων από 23% σε 21%. Η κυβέρνηση θέτει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 2,7% του ΑΕΠ, έναντι δέσμευσης για 2,5%. Σύμφωνα με το κείμενο του προϋπολογισμού, η ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας θα συνεχιστεί με… ρυθμούς του 1,5%, από 1% φέτος. Για «δημοσιονομικό φανατισμό» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο όσους πιέζουν τη χώρα να συνεχίσει την αιματηρή λιτότητα.

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χαλάρωση της λιτότητας, η Άνγκελα Μέρκελ εμμένει στην πολιτική με στόχο την περιστολή των δημοσιονομικών μεγεθών. Η Καγκελάριος, μιλώντας στη γερμανική Κάτω Βουλή, υπεραμύνθηκε των πολιτικών της και ζήτησε από όλα τα κράτη της Ευρώπης περαιτέρω μεταρρυθμίσεις καθώς η κρίση δεν έχει τελειώσει, όπως είπε.

Η Ελλάδα, με προσωπική εγγύηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, παραμένει προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα που εμμένει στην αυστηρή λιτότητα, αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που προχωρούν μονομερώς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τις αιματηρές θυσίες των πολιτών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ