Ο κυκλώνας Γκονζάλο «σαρώνει» τις Βερμούδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον το 80% του ηλεκτρικού δικτύου των Βερμούδων έχει υποστεί μπλακ άουτ λόγω του περάσματος από το νησιωτικό σύμπλεγμα του ισχυρού κυκλώνα Γκονζάλο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού Bermuda Electric Light Co.

gonzalo-modis-oct16

Η εταιρεία ανέφερε ότι περίπου 29.000 πελάτες της έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, από τις συνολικά 36.000 συνδέσεις σε όλη την νησιωτική επικράτεια.

Ήδη το βόρειο τοίχωμα του ματιού του κυκλώνα (όπου και πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι) το οποίο εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 56 χιλιομέτρων χτύπησε το βόρειο τμήμα του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος με ισχυρούς ανέμους καταρρακτώδεις βροχές και πελώρια κύματα.

«Το μάτι του Γκονζάλο θα συνεχίσει να κινείται πάνω από τις Βερμούδες για τις επόμενες δύο ώρες,» ανέφερε η τελευταία ανακοίνωση του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τους Κυκλώνες. « Καταστροφικοί άνεμοι και κύματα απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή θα συνεχίσουν και μετά το πέρασμα του ματιού » προστίθεται στην ανακοίνωση. Ήδη αναφέρθηκαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές, πτώσεις δέντρων αλλά και ζημιές σε κτίρια από τις πολύ ισχυρές ριπές των ανεμών.

Ο Γκονζάλο φτάνοντας πάνω από τις Βερμούδες ήταν ένας ισχυρός κυκλώνας κατηγορίας 2 στην κλίμακα Saffir-Simpson πνέοντας με συνεχείς ανέμους μέγιστης ισχύος 175 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες στις 02:00 ώρα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ