Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Τσίπρας: η κυβέρνηση ξεφουσκώνει με πάταγο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
Τσιπρας
 
 
«Η κυβέρνηση ξεφουσκώνει με πάταγο και μαζί της ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story, το προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο και από το ΔΝΤ», δήλωσε ο Αλέξης
 

Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Επέκρινε έντονα τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο σημειώνοντας ότι «δεν διστάζουν προκειμένου να υπονομεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να υπονομεύουν την σταθερότητα στη χώρα». Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε το σθένος ούτε καν να διεκδικήσει αυτό που το πρόγραμμα που συνυπέγραψε ορίζει: πως μετά την επίτευξη πλεονασμάτων θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «οι αγορές θα είναι ενδεχομένως για μακρά περίοδο εχθρικές στην Ελλάδα» και ότι «παίζουν τα δικά τους παιχνίδια», εμείς όμως, πρόσθεσε έχουμε το δικό μας στόχο τονίζοντας ότι «μόνο μετά την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, θα σταματήσουν οι αγορές να είναι εχθρικές». Το σχέδιό μας, είπε έχει αρχή μέση και τέλος και «δεν είναι ασπόνδυλο σαν αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές το συντομότερο δυνατό και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με άλλες προοδευτικές δυνάμεις και πρόσωπα με στόχο «να χαράξουμε κοινή γραμμή, ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα, δημόσια μπροστά στον ελληνικό λαό, και πάντοτε στην βάση της αξιοπιστίας και της πολιτικής εντιμότητας».
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθούν λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών με αξιολύπητη υποβάθμιση του δημόσιου πολιτικού της λόγου, με διασπορά πανικού και κινδυνολογίας» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο .Δήλωσε επίσης ότι το κόμμα του είναι είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρή και συγκροτημένη πολιτική δύναμη της χώρας, είναι δύναμη και εγγύηση σταθερότητας που όχι μόνο είναι το πρώτο σε δύναμη κόμμα, αλλά η διαφορά του με την ΝΔ όλο και διευρύνεται.
Ενόψει της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση.
Η ΑΥΓΗ
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Κανείς δεν έχει δικαίωμα σε τέτοιες στιγμές να παίζει πολιτικά παιχνιδάκια πάνω στην πλάτη του λαού, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να τροφοδοτεί σενάρια κρατώντας αμφίσημη στάση». Σημείωσε επίσης ότι χωρίς να αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, «μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η εκλογή για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα ορόσημο». Αυτό γιατί, όπως είπε «η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον αριθμό βουλευτών που χρειάζεται για να συνεχίσει τον καταστροφικό της δρόμο και αυτό φάνηκε καθαρά και στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης».
Ξεκαθαρίζουμε, είπε ο κ. Τσίπρας ότι «για εμάς το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, αλλά πολιτικό και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του προέδρου, καθώς είναι ζήτημα δημοκρατίας.Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίσει να καταστρέφει την χώρα».
Αναπτύσσοντας το σχέδιό του για την πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να ανοίξουν το κόμμα περισσότερο στην κοινωνία και να συγκροτήσουν συμμαχίας με κοινωνικές αναφορές «χωρίς να ξεπλένουμε κανέναν αλλά κυρίως χωρίς να στρουθοκαμηλίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην παγίδα της υποτιθέμενης ιδεολογικής καθαρότητας και σημείωσε ότι ηγεμονία σημαίνει «η δυνατότητα να συγκροτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας. Και με αυτή τη γραμμή πρέπει να συγκροτήσουμε και τα ψηφοδέλτιά μας. Ανοιχτά, πολυσυλλεκτικά, ελκυστικά στη κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι όσο ποιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο θα επιμείνει στην ανάγκη μιας ευρύτατης πολιτικής, κοινωνικής και εθνικής συνεννόησης. Διευκρίνισε ότι είναι δεν πρόκειται να κάνει πολιτική συνεννόηση για να διασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντα των δανειστών ή τη παραμονή στην εξουσία των δυνάμεων που υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου, δε περνάει από το μυαλό μας, τονίζοντας ότι αυτή δεν θα ήταν συνεννόηση αλλά παράδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ