Die Welt: τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα Σαμαρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σαμαρας αντωνης
 
 
 
Στις «αθεράπευτες» ακόμη πληγές της ελληνικής οικονομίας και τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με το κραχ στο χρηματιστήριο αναφέρεται σε σημερινό της κείμενο η γερμανική Die Welt.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «Την προηγούμενη εβδομάδα τινάχτηκαν όνειρα στον αέρα. Οχι μόνο, αλλά κυρίως του Αντώνη Σαμαρά. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι στο τέλος του χρόνου θα έδιωχνε από τη χώρα την Τρόικα αλλά κυρίως το

 
μισητό ΔΝΤ. Αλλά οι αναταράξεις στα χρηματιστήρια τον ‘προσγείωσαν’. Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν σε απαγορευτικά ύψη για τη χρηματοδότηση του χρέους».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν ο μοναδικός που παρατήρησε πως διαμορφωνόταν η κατάσταση, αλλά «σε κανένα άλλο τα σημάδια δεν ήταν τόσο φανερά».
«Επρόκειτο για προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ήρεμες περιόδους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογραμμίζει η Die Welt και συνεχίζει «Η ευρωκρίση μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο, το οποίο δεν έχει ακόμη εκραγεί, αλλά βγάζει λάβα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διευκρίνισε το τελευταίο διάστημα με πολλούς τρόπους ότι με την πολιτική του θέλει να αγοράσει χρόνο, αλλά μόνος του δεν είναι σε θέσει να τραβήξει την Ευρωζώνη από το βούρκο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ