Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Του τότε ή του σήμερα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tsipras-LafazanisΤο Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε,κατά πλειοψηφία, την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ με ψήφους 76 κατά , 61 υπέρ και ένα λευκό καταψηφίστηκε τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για την συμπλήρωση του προγράμματος που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ με άμεσα μέτρα «που θα θίγουν τις νεοφιλελεύθερες δομές του συστήματος».

Τι λέει όμως η τροπολογία της Αριστερής πλατφόρμας η οποία κατατέθηκε από τον κο Λαφαζάνη προς ψήφιση;

Υπήρξαν δύο τροπολογίες. Η πρώτη σχετίζονταν με τα πρόσωπα με τα οποία θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μελλοντικά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην μέχρι σήμερα καταστροφική πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι τελευταίες κυβερνήσεις. Η θέση έγινε δεκτή από τον κο Τσίπρα και έτσι αυτή αποσύρθηκε.

Η δεύτερη τροπολογία, που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα, που καταψηφίστηκε , προέβλεπε να περάσουν, υπό δημόσια ιδιοκτησία οι τράπεζες, να ανατραπεί η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων , να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, να υπάρξει ισχυρή παρέμβαση υπέρ του δημοσίου σε κλάδους κοινής ωφέλειας και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και ο μεγάλος πλούτος προς όφελος των φτωχότερων στρωμάτων…

Μια άκρως ανατρεπτική απόφαση καθώς καταψήφισε την πρόταση για κρατικοποίηση των τραπεζών, εξέλιξη…που ουσιαστικά επιτρέπει την συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης στο ελληνικό banking.

Είναι ανατρεπτική επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είχε ταχθεί εδώ και χρόνια υπέρ της κρατικοποίησης των τραπεζών και προφανώς η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής αλλάζει όλα τα δεδομένα…

Με την απόφαση αυτή προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περάσει ένα μήνυμα ότι δεν θέλει να πάει κόντρα στις αγορές, ούτε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία από αυτή που ορίζουν οι αγορές.

Είναι μια απόφαση όμως που έρχεται σε αντίθεση με το ήδη κατατιθέμενο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

Υποσημείωση
Τρία….κορυφαία τραπεζικά στελέχη είναι μυστικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τα 3 κορυφαία τραπεζικά στελέχη προέρχονται από…ιδιωτικές τράπεζες ενώ ένα τέταρτο που αναφέρεται ως σύμβουλος είναι παρωχημένο….από το παρελθόν.

Μετά και από αυτήν την απόφαση πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τους σκοπούς και την πορεία της χώρας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πρόκειται να βιώσουμε μια επική κωλοτούμπα που τα Ζάππεια θα ωχριούν μπροστά της;; Μάλλον!

Κουτόχορτο.

Πηγές:

News247.gr – Bankingnews.gr

Foto: Lykavitos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ