17/05/2021

Νότης Μαριάς πριν λίγο στην Ευρωβουλή: Άμεση εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας.

wpid-20141020024409.jpgΤη γνωστή πρότασή του για εγγραφή των οφειλών της Γερμανίας στον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας επανέφερε με σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς
Μιλώντας για το ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών της Ε.Ε. ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το ευρωπαϊκό εξάμηνο αποτελεί ένα αντιδημοκρατικό εργαλείο για τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών μελών στο πλαίσιο της Γερμανικής Ευρώπης.
Μάλιστα η Ελλάδα θα παραμείνει σε συνεχή ενισχυμένη εποπτεία μέχρις ότου να εξοφλήσει το 75% του χρέους της προς την Ε.Ε. δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα μέχρι το 2050.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:
“Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία μόνο εάν διεκδικήσει την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Δηλαδή τα 108 δις ευρώ χωρίς τόκους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις και τα 54 δις ευρώ χωρίς τόκους για το κατοχικό δάνειο.
Ήτοι εν συνόλω 162 δις ευρώ χωρίς τόκους.
Για το λόγο αυτό καλούμε για άλλη μια φορά την ελληνική κυβέρνηση να εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που είναι και ληξιπρόθεσμες και απαιτητές και έντοκες και ανέρχονται όπως προείπα σε 162 δις ευρώ χωρίς τόκους.
Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης.
Μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και να πάψει να είναι ένα γερμανικό προτεκτοράτο στο έλεος της τρόικας και των μνημονίων” κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ