Επιστολή Πατούλη στους εκλέκτορες της ΚΕΔΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήρθε η ώρα της Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση
Επιστολή προς τους εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος για την προεδρία με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι και Φίλοι, Δήμαρχοι & Αυτοδιοικητικοί,
Την προσεχή Πέμπτη 23 Οκτωβρίου διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες για το μέλλον του θεσμού που υπηρετούμε, Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε..
Στη Συνέλευση αυτή θα αποφασίσουμε όχι μόνον ποια θα είναι τα μέλη του νέου μας Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως, για τις πολιτικές και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της Αναγέννησης της Αυτοδιοίκησης.
Την προσεχή Πέμπτη επίσης θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.
Από τη μια, είναι η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση, η πρόταση του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», που διαθέτει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Από την άλλη, συνασπίζονται όσοι υπηρετούν το αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της Κ.Ε.Δ.Ε. των προηγούμενων χρόνων. Πρόκειται για έναν αταίριαστο συνασπισμό προσώπων που είχαν και έχουν έναν και μόνον στόχο, να θέσουν την Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των μικροκομματικών τους επιδιώξεων, κι ας εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι κι ακομμάτιστοι υποψήφιοι.
 
Είναι λοιπόν στο χέρι μας να αποφασίσουμε ποια πορεία θα ακολουθήσουμε ως Αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια και τα πρόσωπα εκείνα που θα εγγυηθούν την πορεία αυτή. Στις 23 Οκτωβρίου αποφασίζουμε:
 

  • Θα επιλέξουμε τα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις, που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων; Θα στηρίξουμε ξανά αυτούς που δεν πρόβαλλαν καμία ουσιαστικά αντίσταση στις μονομερείς «εχθρικές» ενέργειες της Κεντρικής Εξουσίας απέναντι στο θεσμό μας, όπως η άγρια περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, η μείωση του προσωπικού μας, η απαξίωση των κοινωνικών μας υπηρεσιών;

 

  • Θα επιλέξουμε τα ίδια πρόσωπα που τα προηγούμενα χρόνια κατείχαν θέσεις ευθύνης στα ανώτερα αυτοδιοικητικά όργανα, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των δικών τους Δήμων, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του συνόλου της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων;

 

  • Θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπούν στο νέο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. τα ίδια πρόσωπα που απαξίωσαν με τη στάση τους και με την μη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, το ανώτερο αυτοδιοικητικό μας όργανο; Τι άλλαξε ξαφνικά και οι μέχρι χθες αδιάφοροι, θα ενδιαφερθούν από την επ’ αύριο για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών;

 

  • Θα επιλέξουμε πρόσωπα και παράταιρες συμμαχίες, που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον κομματικούς σχεδιασμούς;

 
Η θα φέρουμε την «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», επιλέγοντας τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας, ώστε:

  • Να ανατρέψουμε παράταιρες συμμαχίες και κατεστημένα συμφέροντα ετών, καθώς και να αποτρέψουμε την κομματική χειραγώγηση μας.
  • Να εκφράσουμε τα συμφέροντα όλων των Δήμων, ισότιμα.
  • Να μπει τέλος στην άδικη αντιμετώπιση των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού Δήμων, που είδαν τα προηγούμενα χρόνια να μειώνεται η χρηματοδότησή τους, να στερούνται το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία τους, να μειώνεται ο αριθμός των συμβούλων που συνεπικουρούν τους Δημάρχους στο δύσκολο έργο τους, να μειώνεται κατακόρυφα η και να περικόπτεται η αμοιβή των αιρετών στελεχών τους, όταν ταυτόχρονα αυξάνονταν οι ευθύνες και αρμοδιότητές τους
  • Να διασφαλίσουμε ότι θα τερματιστεί η άγρια περικοπή των πόρων μας και δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Δήμοι μας σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως κάποιοι συνάδελφοί μας επιθυμούν.
  • Να διεκδικήσουμε αναβαθμισμένο ρόλο στα όργανα που διαχειρίζονται τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ και του «Πράσινου Ταμείου», σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν την ένταξη και χρηματοδότηση έργων.
  • Να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς αμοιβές για τα αιρετά στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην Αυτοδιοίκηση, ώστε αφενός να προσελκύουμε ως θεσμός καταξιωμένα και πετυχημένα στελέχη από τις τοπικές κοινωνίες, κι όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Αφετέρου, να διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία τους όταν καλούνται να λάβουν αποφάσεις με σημαντικό οικονομικό διακύβευμα.
  • Να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων, πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουμε ήδη επεξεργαστεί, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

 
Με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στις 23 Οκτωβρίου, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι μαζί, ένα Νέο Ξεκίνημα στην Αυτοδιοίκηση.
 
Γι αυτό σας ζητώ να στηρίξετε στην Κ.Ε.Δ.Ε. το μόνο πραγματικά υπερκομματικό κι ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Κινήματος της Ανατροπής.
 
Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με τη δική σας Δύναμη, μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο Δυνατή την Αυτοδιοίκηση.
 
 
 
Γιώργος Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Επικεφαλής Κινήματος Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ