Οι Σημιτάνθρωποι "βαπτίστηκαν" μεταρρυθμιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

lykoudis470
 
 
Μια νέα πολιτική κίνηση -μανδύας των Σημιτανθρώπων- δημιουργήθηκε απόψε, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη ο οποίος – όπως είχε προαναγγείλει – ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με το όνομα «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη».
Ο παραιτηθείς βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, προσδιόρισε το κοινό στο

 
οποίο απευθύνεται μιλώντας για την ανάγκη πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου αλλά και την συνάντηση «όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου: Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά»
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Μπενάκη, ο κ. Λυκούδης τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για «ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των θεσμών, του πολιτικού συστήματος, της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, χωρίς προαπαιτούμενα, ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας».
Χαρακτήρισε ως «αδιαπραγμάτευτη» την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τόνισε ότι απαιτείται «μια επανάσταση του αυτονόητου, της κοινής λογικής, που θα δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής επέκρινε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση, που έχουν επιδείξει τα χρόνια της κρίσης, «τα πιο άσχημα δείγματα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης» όπως είπε. «Το πολιτικό σύστημα γι άλλη μία φορά φάνηκε ανίκανο να τις αξιοποιήσει (σσ. τη συνεννόηση και τη συναίνεση). Αντί να μετατρέψει τις ανάσες σε οξυγόνο, εξακολουθεί να πνίγεται στις αδυναμίες του και να μας πνίγει μαζί του» υπογράμμισε.
Κωνσταντινόπουλος: Μας ενώνει κοινός στόχος
Ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, έστειλε επιστολή στην εκδήλωση με την οποία εξέφρασε την στήριξή του προς τον Σπύρο Λυκούδη και την πρωτοβουλία του.
Αίσθηση προκάλεσε και το «παρών» που έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Είμαι εδώ, γιατί πιστεύω, ότι αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα για τη χώρα, η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, η ένωση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε, τώρα που φτάνουμε στο τέλος μιας δύσκολης πορείας μια παράταξη που να κινείται μακριά από τις συντηρητικές ιδεολογικές εμμονές της ΝΔ και τον άκρατο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». και τόνισε με νόημα, επιβεβαιώνοντας το «φλερτ» της Δημοκρατικής Παράταξης προς τους Μεταρρυθμιστές: «Με τον Σπύρο Λυκούδη, μας ενώνει αυτός ο κοινός στόχος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, πριν το πρόσφατο συνέδριο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο Νίκος Μπίστης από την Δημοκρατική Παράταξη, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58», εκπρόσωποι κινήσεων της Κεντροαριστεράς όπως οι Χ. Δερβένης, Κ.Ρεσβάνης, Θ.Χειμωνάς, Ν.Διακουλάκης, Ι.Καλογήρου, Μ.Επιτροπάκης, Ντίνα Σπυροπούλου, Παναγιώτης Βλάχος κ.α

ΔΗΜΟΦΙΛΗ