ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ 2 ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΜΗΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

188249.p

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Το ιστορικό μοναστήρι της Αγ.Αικατερίνης του Σινά για μια ακόμη φορά στοχοποιήθηκε από εξτρεμιστές μουσουλμάνους και τις τοπικές αρχές μετέδωσε το site Linga και το Copts Today .Οι ισλαμιστές άραβες που διάγουν μια ζωή ημινομαδική στην έρημο του Σινά αποτελούν σήμερα την αρχική απειλή τόσο για τη ζωή των μοναχών όσο και για το μνημείο που είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο διακεκριμένος δικηγόρος Dr Iyhab Ramzy καταγγέλει στους δημοσιογράφους την παραβατική συμπεριφορά που επέδειξαν οι εξτρεμιστές κατά της μονής και των μοναχών:

“Πρόσφατα κάποιοι κάτοικοι της περιοχής Τala αποπειράθηκαν να επιτεθούν στη μονή της Αγίας Αικατερίνης και τελικά πέτυχαν να κατεδαφίσουν την πύλη εισόδου και πήραν ομήρους 2 μοναχούς.Οι μοναχοί δέχθηκαν να πληρώσουν ένα φόρο ως αντάλλαγμα για να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις επιθέσεις. Φόρος υποτέλειας. Αντιθέτως οι ισλαμιστές απειλούν ακόμη όλους τους κληρικούς και τους μοναχούς με βιαιοπραγίες και διεκδικούν γη της μονής που θεωρούν ότι παράνομα καταπατήθηκε”.

Ο συνήγορος υπογραμμίζει ότι παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες και προσφυγές δεν επιτεύχθηκε καμιά πρόοδος στο θέμα.” Το μόνο που υφίσταται είναι οι ψευδο-νομικές διαδικασίες διακστηρίου αραβικών φυλών της ερήμου που επιβάλουν στους μοναχούς ένα φόρο 150.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 21 000 δολάρια).Οι τοπικές αρχές εθελοτυφλούν στις διακηρύξεις των φανατικών για εξοβελισμό του χριστιανισμού από το Σινά τονίζει ο κ. Ramzy .

Για παράδειγμα δεν πάει πολύς καιρός που οι αρχές επέβαλαν ένα φόρο στους μοναχούς γιατί η μονή διαθέτει μια τράπεζα για τους προσκυνητές η οποία θεωρήθηκε πηγή πλουτισμού.Για πρώτη φορά μια τέτοια απόφαση στην ιστορία της Αιγύπτου ελήφθη κατά ασκητών!Ο Ramzy θεωρεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες συμβάλουν στην εκρίζωση του χριστιανισμού από την περιοχή και επιμένει ότι όλα αυτά συντελούν στη φυσική καταστροφή της μονής. ».Σε συνέντευξή του στο site o ιερομόναχος της μονής Γρηγόριος αναφέρεται στο χρονικό των διώξεων σε επίπεδο αρχών από τους αδελφούς μουσουλμάνους κατά της μονής και των μοναχών:

“Επί Μόρσι ένας ανώτατος στρατιωτικός εν αποστρατεία ο Ahmad Radjai Atiye στράφηκε κατά της μονής. Αμφισβήτησε ότι είχαν δομηθεί νομίμως παρεκκλήσια της μονής. Η τοπική κυβέρνηση εξαρτώμενη από τους αδελφούς μουσουλμάνους δημοσίευσε 71 διατάγματα που αφορούν την κατεδάφιση εκκλησιών του 4ου αιώνα και μας καταλόγισαν ότι παράνομα οικοδομήσαμε πολλές εκκλησίες το 2006 που στην πραγματικότητα είναι κτίσματα του 6ου αι !”.(Pravoslavie 14.10.14)

dimpenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ