Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή μήπως του…Βρετανικού Κράτους;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

article-2686684-1F81B79700000578-521_306x423.jpg«Τουλάχιστον πέντε» Βρετανοί αναχωρούν «κάθε εβδομάδα» για το Ιράκ ή τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου.

«Οι πρόοδοι του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίες σημειώνονται ολοένα και πιο γρήγορα, τώρα και προς την Τουρκία, δεν είναι απλώς ωμότητες που διαπράττονται σε μακρινές χώρες», δήλωσε ο Χόγκαν-Χόου.

«Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν ταξιδέψει για να συμμετάσχουν στις μάχες. Πολλοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει και πολλοί άλλοι θέλουν να το κάνουν τους επόμενους μήνες ή ίσως χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κατά μέσο όρο πέντε άνθρωποι εντάσσονται κάθε εβδομάδα. Πέντε την εβδομάδα, ίσως να μοιάζει μικρός αριθμός, όμως σκεφτείτε ότι ο χρόνος έχει 50 εβδομάδες, δηλαδή 250 στρατολογήσεις», επεσήμανε ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας.

«Αυτοί οι αριθμοί είναι οι κατώτατες εκτιμήσεις. Ενδέχεται να υπάρχουν και κάποιοι που ταξίδεψαν σε άλλη χώρα προτού μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία», εξήγησε.

Ο Χόγκαν-Χόου εκτίμησε επίσης ότι η επιστροφή στη Βρετανία «προσώπων που ενδέχεται να είναι εμπειροπόλεμοι είναι ένας κίνδυνος για τις κοινότητές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ