Μπήκαν στη χώρα οι οχτροί, οι βάρβαροι ασέλγησαν στην ΑΟΖ μας…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141022121638
—Τι περιμένουν στο προεδρικό συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα;
—Γιατί μέσα στην Βουλή μια τέτοια απραξία;
Τι κάθονται οι βουλευτές και δεν νομοθετούν;
Οι βάρβαροι έφθασαν ξημερώματα, ποιος θα τους σταματήσει; Ακρίδες πολύχρωμες και βάρβαρες από τα παράλια της Μικρασίας εισέβαλαν στον τόπο μας και στην ΑΟΖ της χώρας μας κατατρώγοντας την πανίδα, την χλωρίδα, το μέσα και τα απέξω μας. Ω μοίρα κακή !!!
Αποθρασύνθηκε η Τουρκία και κάνει πράξεις τις απειλές της. Θα τους σταματήσουν οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι ή οι Ισραηλινοί στα πλαίσια προγραμματισμένων ασκήσεων; Σπεύδει ακόμα και ο Αιγυπτιακός στόλος… Κρίσιμες οι στιγμές… Η Τουρκία δεν θέλει απλώς να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ΑΟΖ αλλά δια μέσω αυτών να προκαλέσει ρήγμα στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι, να τινάξει στον «αέρα» όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα με σκοπό τη προσάρτηση και το όφελος από τους υδρογονάνθρακες. ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ και έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για να δράσει σε τέτοια κατάλληλη συγκυρία. Μόλις σήμερα συμφώνησε με τους συμμάχους να βοηθήσει τους Κούρδους δια μέσω του Ιρακινού Κουρδιστάν. Τι πήρε η Τουρκία στο μεγάλο παζάρι που έκανε βλέποντας από απόσταση μάχης το Κομπανί;
Καημένη Πατρίδα … Ήρθε η ώρα να μάθεις αν οι φίλοι σου είναι αληθινοί γιατί τους εχθρούς σου τους βλέπεις πλέον οφθαλμοφανώς στα πελάγη και στον γαλάζιο ουρανό. Είμαστε αδιάκοπα στο στόχαστρο της τουρκικής επιθετικής βουλιμίας. Η αξιόπιστη αντιμετώπισή της προϋποθέτει βαθιά γνώση και επίγνωσή. Χρωστούμε να την παρακολουθούμε καταλεπτώς και να την προλαβαίνουμε. Ως Προμηθέας και όχι ως Επιμηθέας. Πρόκειται για πολιτική διαχρονικά αμετάλλακτη, ασχέτως του ποιος κυβερνά, ανθελληνική, αδιάλλακτη. Ο επεκτατισμός είναι στο DNA τους. Ειδικά το σημερινό καθεστώς διακατέχεται από υπερφίαλο σύμπλεγμα μεγαλείου και ασυγκράτητη αλαζονεία, συμπεριφορές που το έχουν οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση, γι’ αυτό και παραφέρεται και ασχημονεί, προς κάθε κατεύθυνση. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Τουρκία τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι η επίκληση του διεθνούς δικαίου δεν είναι ικανή από μόνη της για να γίνει το σωστό και νόμιμο. Αν και εφόσον σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, αυτό δεν μπορεί να συμβεί μόνο με καλές δημόσιες σχέσεις. Υπάρχουν δύο απόψεις για την ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας. Η πρώτη υποστηρίζει ότι σχετίζεται με τη στάση της στη συριακή κρίση και τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της. Η δεύτερη είναι ότι η Τουρκία θεωρεί ότι με τον άλφα ή βήτα τρόπο δικαιούται μερίδιο από τα κυπριακά και ελληνικά κοιτάσματα και ότι θα τα διεκδικήσει με κάθε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα για ποιο λόγο το κάνει, εκείνο που ισχύει οπωσδήποτε είναι ότι η συμπεριφορά της μας δείχνει ότι η στάση της εξακολουθεί να είναι επιθετική, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη.
Ασυνήθιστα για αμερικανό αξιωματούχο, πολύ περισσότερο αναφερόμενο στην Τουρκία ο Τζό Μπάϊντεν από το πανεπιστημιακό βήμα του Χάρβαρντ «ελάλησε τ’ αληθή». Κατήγγειλε την Άγκυρα για αδρή χρηματοδότηση με εκατομμύρια δολάρια και προμήθεια τεραστίου οπλισμού σε υποτιθέμενους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, στην πραγματικότητα δολοφόνους τζιχαντιστές. Διπλό το παιχνίδι των νεοοθωμανών. Προσθέτως ο αντιπρόεδρος προχώρησε σε δημόσια αποδοκιμασία της Εισβολής –Κατοχής στη Κύπρο. Βαμμένα με ελληνοκυπριακό αίμα τα χέρια της επίσημης Αμερικής από την «άνομη» ανάμιξη Κίσινγκερ στο πραξικόπημα και την εισβολή του Αττίλα.
Η Ευρώπη, από την άλλη, δεν έχει παίξει τίμια σε αυτό το παιγνίδι. Δεν έχει προστατεύσει, ως όφειλε, τα δύο κράτη μέλη της. Από τη μία η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να υπακούουν στις εντολές των Βρυξελλών, αλλά από την άλλη η Ευρώπη δεν έχει καν την διάθεση να βγάλει έστω μία ανακοίνωση στήριξης για την προάσπιση του δικαίου. Κάτι που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία! Για την ιστορία, η σχετική ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου μπλοκαρίστηκε από τους σοσιαλιστές και τον αρχηγό τους κ. Σουλτς.
Λένε ότι αν δεν έχει κανείς νύχια να ξυστεί δεν θα πρέπει να περιμένει από άλλους να τον ξύσουν. Κι αυτό είναι απόλυτα σωστό. Το κακό είναι ότι είμαστε εξαιρετικά αδύναμοι, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι εύκολο να αυξήσουμε τις δαπάνες για πολεμικό υλικό στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε. Και δεν είναι δυνατόν να μας κουνούν το δάκτυλο για κάθε τι που θεωρούν ότι δεν το κάνουμε σωστά και την ίδια ώρα να μπλοκάρουν ακόμη και ψηφίσματα στην Ευρωβουλή. Να μην φανταστούμε, δηλαδή, να ζητήσουμε από την Ενωμένη Ευρώπη να στείλει πλοία στη Κυπριακή ΑΟΖ…
Ντίνος Ορφανός ΤΡιμίκλινη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ