Νικολόπουλος: Ποιοι οι εντολείς και προστάτες του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

καμμενος νικολοπουλος
 
 
Συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή η αρμόδια Επιτροπή Απολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους με μοναδική συζήτηση την πορεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της αμαρτωλής και σκανδαλοποιού Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της «ΕΛΣΤΑΤ» του ενός ανδρός «Γεωργίου» της ΕΛΣΤΑΤ, του γνωστού θαυματοποιού και αλχημιστή των στοιχείων της.
Κατά τη συνεδρίαση, εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του

 
 
Πάνου Καμμένου, θα ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Ν. Νικολόπουλος, που συμμετέχει στην Επιτροπή.
Ο κ. Ν. Νικολόπουλος θα του ζητήσει να απολογηθεί για τον απαράδεκτο για Κρατικό Λειτουργό, διασυρμό που επιφύλαξε στην Ελλάδα με συνέντευξή του στους «FINANCIAL TIMES», ο ανεκδιήγητος, συνταξιούχος του ΔΝΤ και διορισμένος από τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ:
Πώς είναι δυνατόν να προχωρά σε: «διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση της επικαιροποίησης των ελλειμμάτων των τελευταίων είκοσι ετών για τη χώρα μας, από το 1995 έως το 2013.
Πώς μπορεί να αποδίδει την καθυστέρηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καταγγέλλοντας πως δεν έστειλε τα απαραίτητα στοιχεία και στον πρώην Υπουργό, κ. Στουρνάρα, που δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των e-mails του.
Ο Ν. Νικολόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση θα καταθέσει το σώμα των «Financial Times», που μεταξύ άλλων, έγραψαν: «τα στοιχεία θα φανερώσουν την έκταση της ελληνικής απάτης και ίσως ρίξουν φως στον τρόπο τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση την πέτυχε».
Βλέπουμε, λοιπόν, μετά την υποδαύλιση Γεωργίου σε εφημερίδες του εξωτερικού και την αναπαραγωγή παλιών διεθνών αρνητικών στερεοτύπων περί «Greek statistics», που ενορχηστρώθηκαν για να σπάσει ο αγωγός αξιοπιστίας της χώρας μας, που πέρναγε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Έτσι, το δημοσίευμα Γεωργίου, αντί να ενισχύσει την θρυμματισμένη αξιοπιστία της χώρας μας, επαναφέρει αρνητικό κλίμα που όλοι εντός Ελλάδος προσπαθούν να βελτιώσουν.
Τέλος, με αφορμή την σημερινή εξέταση Γεωργίου, ο κ. Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Η ΕΛΣΤΑΤ απαξιώνει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού». Με την Ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος αποκαλύπτει, ότι η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε κάλπικα πλεονάσματα στο οικονομικό έτος 2013, με τη σκοπιμότητα να υποβοηθηθεί το μνημονιακό κυβερνητικό σχήμα στην προπαγάνδα που αναπτύσσει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις… αδικαιολόγητες πολιτικές καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού.
Η λαθροχειρία για την οποία μιλάμε, αφορά σε μια αδικαιολόγητη μίξη αποτελεσμάτων της Γενικής Κυβέρνησης με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (πίνακας 2α, των πινάκων διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος = 1,7 δις πλεόνασμα). Η κίνηση αυτή παραβιάζει τα κριτήρια του Ενωσιακού Δικαίου για ένταξη των ΝΠΔΔ στον Δημόσιο Τομέα και αποσκοπούσε στο να παρουσιαστούν πλασματικά πρωτογενή πλεονάσματα.
Ο Γενικός Εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τονίζει:
Αυτές οι πλασματικές στατιστικές απεικονίσεις, μη σεβόμενες τα διεθνή σχετικά standards στην ανάδειξη των συμπερασμάτων, ξεκάθαρα δρομολογήθηκαν από μια Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Η ψευδής απεικόνιση αυτή, αποκρύβει το αληθινό ύψος του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης, καθιστώντας το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 ένα σύνολο από φανταστικά και παραπλανητικά στοιχεία, προς… νανούρισμα ξένων και Ελλήνων.
Οι αλχημείες αυτές έβλαψαν την παραπαίουσα Ελληνική Οικονομία και ο πρώην Ναύτης του ΔΝΤ, όντας σήμερα καπετάνιος θα κληθεί σε λίγες ώρες να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο της «δουλειάς» του.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος θα καλέσει και τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει:
Εάν ισχύει, ότι δήλωσε θυμωμένα ο κος Σταϊκούρας στον κ. Γεωργίου, πως η θεσμική τάξη είναι χρέος όλων μας, αφού, δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν.
Πώς ανέχονται αυτόν τον δέσποτα – αλαζόνα, που γαλουχήθηκε στο ΔΝΤ να ηγείται της ΕΛΣΤΑΤ,
Γιατί συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να τον «ανατρέφουν» στην συγκυβέρνηση
Γιατί ανέχονται στην κυβέρνηση να νομοθετούνται συνεχείς θεσμικές εκτροπές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προς όφελός του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ.
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο κ. Γεωργίου με περισσή προκλητικότητα εκθέτει την πολιτική τάξη που τον στηρίζει και γιατί επιμένει και βιάζεται τόσο πολύ για την επικαιροποίηση των δημοσιονομικών των τελευταίων είκοσι ετών;
Θα ωφελήσει η όλη στάση του την αξιοπιστία και την οικονομία της χώρας;
Τι κρύβεται πίσω από τα πεπραγμένα του;
Ποιοι οι εντολείς και προστάτες του;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ