Λαβρόφ κατα ναζιστων και "σταλινοφαγων": Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την αναβίωση του ναζισμού και της πλαστογράφησης της ιστορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141022043040«Σήμερα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις για το ιωβηλαίο της νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, που θα εορταστεί πανηγυρικά στις 9 Μαΐου του 2015, σηματοδοτώντας τα 70 χρόνια από τη μεγάλη νίκη κατά του ναζισμού. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα συνενοχής ή ακόμα και υποστήριξης των νεοναζί που σαρώνουν την Ευρώπη και ζητούν να παραδώσουμε στη λήθη τις θηριωδίες και τα φριχτά εγκλήματα του Χίτλερ. Η πλαστογράφηση της ιστορίας και η προσπάθεια να ξαναγραφτούν τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν μέρος της προσπάθειας υπονόμευσης των ευρωπαϊκών αξιών που διακηρύσσονται στα διεθνή και ευρωπαϊκά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)» τόνισε ο Λαβρόφ.
Τέλος ζήτησε την προσοχή και την αντίσταση της νεολαίας μέσα από εθελοντικά κινήματα και μέσα από τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων, διαδικτυακών φόρουμ και συνεργασίας ακόμα και μέσα από προγράμματα ανταλλαγών των φοιτητών αλλά και εν γένει των τουριστών, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κοινωνικό πλέγμα που θα σταθεί ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια γιγάντωσης του νεοναζισμού που τρώει τις σάρκες της Ευρώπης.
«Η δημιουργία κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών δεσμών με τους νέους και τους φοιτητές άλλων χωρών αποτελεί την πλέον σημαντική προϋπόθεση για ένα ασφαλή κόσμο, το μέλλον του οποίου βρίσκεται στα χέρια σας» κατέληξε ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ