Κυβερνητικό εξαπτέρυγο η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Γράφει ο Επ. Ι. Στήμονας
Τα διαπιστευτήριά της προς το Μνημονιακό γκοβέρνο επέδωσε και δημοσίως η νέα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Τσάνα Κυριαζοπούλου.
Σε συνέντευξη τύπου εξέφρασε την πρόθεσή της να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές, υπηρετώντας πιστά τον νεοφιλελεύθερο «καταστατικό χάρτη» των ΑΕΙ.
Είχε προηγηθεί η συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας από ομάδα φοιτητών, που διεκδικούσαν την εξασφάλιση στοιχειωδών συνθηκών σίτισης και στέγασης. Όπως καταγγέλλεται, «η πρύτανης σε συζητήσεις με φοιτητές απείλησε με τη λήψη όλων των “νόμιμων μέτρων”, Αστυνομίας και Εισαγγελέα, προκειμένου να μη συνεχιστεί η κατάληψη».
Η επίδειξη πυγμής από την κ. Κυριαζοπούλου, συμπίπτει με την «οικοδόμηση» του Πανεπιστήμιου του …μέλλοντας!
Επί της ουσίας η πρύτανης ανταποδίδει τις «διευκολύνσεις» στον πολιτικό πάτρωνά της, υπουργό Παιδείας, Α. Λοβέρδο, δηλώνοντας πρόθυμη να συμβάλλει, από την πρώτη γραμμή, στη νέα τάξη πραγμάτων στα Ανώτατα Ιδρύματα.
Η αυθόρμητη αναφορά της, πως «η Πρυτανική Αρχή είναι νόμιμα εκλεγμένη», είναι ενδεικτική του άγχους, που την διακατέχει, ώστε να κλείσει ο κύκλος αμφισβήτησής της. Και τούτο επειδή είναι νωπές οι μνήμες από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία των εντεταλμένων του Συμβουλίου του Ιδρύματος και ενώ εκκρεμεί η κατάθεση σχετικής προσφυγής, κατά του κύρους των πρυτανικών εκλογών, στη Δικαιοσύνη.
Η κ. Κυριαζοπούλου, πάντως, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για τις πρώτες πρυτανικές σπατάλες, που αφορούσαν προμήθειες κουρτινών, χειροποίητων επίπλων κλπ, συνολικού ποσού 73.000 Ευρό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι και το Συμβούλιο Ιδρύματος δεν υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις για την υπ΄ αριθμ. 6/20.10.14 απόφασή του να διαθέσει, από τον «ρακένδυτο» προυπολογισμό, ποσό 200.000 Ευρό «στην ευχέρεια της Πρυτανικής Αρχής, προκειμένου να το διανείμει όπως η ίδια επιθυμεί». Άλλωστε, στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Γερμανίας, όπου ευδοκίμως θητεύουν ορισμένα μέλη του, τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ