Απίστευτο! Το ΠΑΣΟΚ στοχοποιεί την Κωνσταντοπούλου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
ζωη
 
 
Θέμα «αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, θέτουν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τριαντάφυλλος.
Στην επιστολή, οι δύο βουλευτές ζητούν στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη,

 
συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία.
«Οι πολιτικές διαφωνίες, η πολυφωνία και η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων είναι, όχι μόνο αναγκαίο, αλλά και θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αυτός ο πλουραλισμός, όμως, δεν είναι επιτρεπτό να καλύπτει τις κατ’ επανάληψη προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ούτε στηρίζονται στην πολιτική κριτική, αλλά επιχειρούν τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατ’ εφαρμογή της τακτικής της ‘λάσπης στον ανεμιστήρα’» αναφέρουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Ρήγας και Τριαντάφυλλος.
Μάλιστα, επικαλούνται όσα ειπώθηκαν την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια λέγοντας ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής, δηλαδή του ελληνικού λαού, παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Η βαριά αυτή κατηγορία αναπαρήχθη αυτομάτως από εκατοντάδες ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα».
Όπως παρατηρούν, «ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τραγάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποκατέστησε την αλήθεια των πραγμάτων διασαφηνίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της COSAC, η Βουλή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες βουλευτές και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, που έγινε δεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρακάθισαν όλοι οι νέοι βουλευτές μαζί, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων Βουλευτών».
Αναφέρουν επίσης ότι «η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης βουλευτού, που κατ’ επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε προεδρεύοντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ