7/05/2021

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις τουρκικές παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας την Τετάρτη 22/10/2014 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, επισήμανε ότι η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά δυναμιτίζοντας την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη πραγματοποιεί… παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου δημιουργώντας κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι τη Δευτέρα 20/10/2014 είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα Συνοδό η παράνομη και προκλητική στάση της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Δυστυχώς η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε από το Προεδρείο.

Όταν τελικά συζητηθεί η παράνομη στάση της Τουρκίας κατά της Κύπρου στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο εύχομαι να μην είναι αργά κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ