Καμπάνες Παυλόπουλου προς Σαμαρά – Χαρδούβελη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141024081059

Μιλώντας στον Τ/Σ SBC και στην εκπομπή του έγκριτου Βασίλη Ταλαμάγκα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ανάγκη κατάργησης της αντικειμενικής ποινικής ευθύνης για χρέη προς το Δημόσιο, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Είναι απορίας άξιον πως η Κυβέρνηση δεν άδραξε την ευκαιρία σήμερα στη Βουλή, αφού ούτως ή άλλως γινόταν λόγος για τις οφειλές προς το Δημόσιο, να καταργήσει την μεσαιωνικού τύπου ρύθμιση του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3943/2011 –πρόκειται για την αλήστου μνήμης ρύθμιση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου- που καθιερώνει πρωτοφανή αντικειμενική ευθύνη για χρέη προς το Δημόσιο. Δηλαδή καθιστά εγκληματία και οδηγεί στη φυλακή ακόμη και τον φτωχό που δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο χωρίς καμία υπαιτιότητα από την πλευρά του».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε ότι εδώ και ένα χρόνο (Νοέμβριος 2013), ήδη από την τότε σύνοδο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει θέσει το θέμα. Επισήμανε δε ότι υπάρχει σχετική δέσμευση της Κυβέρνησης η οποία όμως μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει πράξη. Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η τελευταία επισήμανση του Προκόπη Παυλόπουλου: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να τίθεται υπό την κρίσιν της Τρόικας η κατάργηση αυτής της μεσαιωνικού τύπου διάταξης της Κυβέρνησης Παπανδρέου με υπουργό τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί η Τρόικα δεν έχει καμία δουλειά να αναμιγνύεται σε τέτοιες ποινικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο είναι ευθέως αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Μπορεί να τα είπε με ευγένεια αλλά όλοι καταλάβαμε τι είπε. Το κατάλαβαν στο Μαξίμου; Μάλλον όχι γιατί περί άλλα τυρβάζουν. Εξ ού και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ