16/05/2021

Ξεχειλίζει η οργή για την πολιτική Ρέντσι στην Ιταλία

Εργαζόμρε1ενοι που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα πλημμύρισαν τους δρόμους σε πολλές πόλεις σε όλη την Ιταλία για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές δαπανών στις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Οι σημερινές διαδηλώσεις δίνουν μια πρόγευση για τις μεγαλύτερης έκτασης κινητοποιήσεις στις οποίες έχει καλέσει το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, το CGIL, για αύριο.

Στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές στη Ρώμη και σε άλλες ιταλικές πόλεις απεικονιζόταν ο Ρέντσι μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε και την υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μαντία με το σύνθημα: «Ας τους στείλουμε στα σπίτια τους με εύλογη αιτία!».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ρέντσι υποβιβάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια της οικονομικής στασιμότητας που διαρκεί πλέον δεκαετίες.
Τις διαδηλώσεις επίσης τροφοδοτεί η ευρύτερη δυσφορία για τις πολιτικές λιτότητας, περιλαμβανομένων των μεγάλω ν περικοπών των δαπανών στον δημόσιο τομέα.

Η επικεφαλής του συνδικάτου CGIL έχει παρομοιάσει τον Ρέντσι με την Μάργκαρετ Θάτσερ, την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας που ενεπλάκη σε μια σφοδρή σύγκρουση και κατάφερε την αποδυνάμωση των συνδικάτων τη δεκαετία του ’80.

ρε2 ρε3 ρε4 ρε5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ