12/05/2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή θηλιά λιτότητας η…κανονικότητα του Σαμαρά

συριζα
 
 
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα δηλώνει ο κ. Σαμαράς για επιστροφή στην κανονικότητα και έξοδο από το Μνημόνιο.
«Όπως όμως και να τη βαφτίσει, οι δεσμεύσεις που περιέχει προς τους δανειστές και η επιτήρησή τους, συγκροτούν μια νέα μνημονιακή θηλιά

 
λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο επίσης για συνέχεια του «μνημονιακού εγκλήματος» στο οποίο περιλαμβάνει τις απολύσεις, τις αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, τη «φορολογική αφαίμαξη» των πολιτών και τη διάλυση της υγείας και της παιδείας.
Δεσμεύεται, τέλος, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα καταργήσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει τη νέα μνημονιακή συμφωνία ως επιστροφή στην «κανονικότητα» και ως «έξοδο» από το μνημόνιο. Όπως όμως και να τη βαφτίσει, οι δεσμεύσεις που περιέχει προς τους δανειστές και η επιτήρησή τους, συγκροτούν μια νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία.
Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους το μνημονιακό έγκλημα. Με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, τη φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Σε αυτό το έγκλημα δεν θα βρουν συνένοχους. Μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα καταργήσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ