Κουίκ: Να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

κουικ
 
 
 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με επιστολή του Προέδρου μας ζητήσαμε, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς δεν το αποδέχτηκε. Εμείς επιμένουμε, όμως, ότι η πρότασή μας σημαίνει μια εθνική διαχείριση ενός εθνικού θέματος, όπως το Κυπριακό, αλλά κι όλων των άλλων ζητημάτων στην εξωτερική μας πολιτική, που έχουν πάρει δυσάρεστη τροπή, όπως το

 
Σκοπιανό ή το Αιγαίο. Αλλά και το θέμα της ΑΟΖ σε σχέση με το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Βεβαίως, ήταν χρήσιμη η σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής, αλλά επιμένουμε ότι μετά το ΕΣΕΠ, είναι ακόμα πιο επιτακτική η πρόταση Καμμένου».
Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος πρ. Πρέσβη Λευτέρη Καραγιάννη, για να προσθέσει:
«Εκτός από τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μου για τα θέματα της ατζέντας, έθεσα και το θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας στα Ανατολικά Βαλκάνια, που εμπεριέχει και την στάση της στην Θράκη μας.
Βεβαίως, η Θράκη είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής, αλλά έχουμε να κάνουμε με ένα Προξενείο, που παρεμβαίνει ωμά στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, ανεβοκατεβάζοντας Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη κορυφαία παρέμβαση του στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ