Η Κύπρος, ένα νησί ανοιχτά της Συρίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

carl bildt swe foreigh min

Έτσι χαρακτήρισε την Κύπρο ο “Άρειος” Καρλ Μπιλντ, θέτοντας ξεκάθαρα ότι το Κυπριακό αντάρτικο, το μοναδικό επιτυχημένο αντάρτικο ενάντια στη Βρετανική αυτοκρατορία, δεν ξεχνιέται από τους νομάδες προτεστάντες του Βορρά. Είναι δύσκολο να νιώσεις τις δονήσεις της Γης σου εάν δεν έχεις βιώσει μέσω της παράδοσης και της κληρονομιάς όλο το “δέσιμο” ανθρώπου και χώματος. Που ξεκινά από τη Γεωργία, την ανάπτυξη του οίκου που γίνεται κοινότητα και μεταλάσσεται σε Πόλη. Πόλη κύριε Άρειε. Από την Πόλη πηγάζει η έννοια πολιτισμός. Από την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινότητας που αποκτά ρίζες σαν το δέντρο στα χώματα της Γέννας. Αυτό το νησί λοιπόν ανοιχτά της Συρίας κουβαλά αιώνιες πόλεις και πολιτισμό. Αιώνια κληρονομιά που προσπάθησαν να ξεριζώσουν όλοι οι φασίστες μισόζωοι ιμπεριαλισμοί. Από τους Οθωμανούς, τους Κεμαλιστές, τους Βρεταννούς, όλους. Όμως το Γένος είναι ακόμα εκεί. Η πρόσφατη Γενοκτονία δεν κατάφερε να απογυμνώσει αυτό το “νησί ανοιχτά της Συρίας”.

Αναπόφευκτα μου έρχεται στο μυαλό η ρήση ενός Ιταλού του Νότου όταν η κουβέντα περιστράφηκε στο μίσος που υπάρχει για τον “ανεπτυγμένο” βορρά: “Μα αυτοί είναι Ξανθοί. Βάρβαροι (!!). Ούτε τ’ αμπέλι δεν ξέρουν να κλαδέψουν. Εμάς φωνάζουν!”. Αυτά κύριε Μπίλντ. Σφάξτε τώρα κανένα δελφίνι να τιμήσετε τις παραδόσεις σας.

Ακολουθούν ακριβώς οι δηλώσεις του από το www.enimerwsi.gr 

Εμπειρος διπλωμάτης, ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», μιλάει εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Γηραιά Ηπειρο με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές. Αναλύει τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Σουηδία αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) τον Ιούλιο και υιοθετεί μια πιο επιθετική στάση απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση. Επίσης υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα ωφεληθεί από ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας «λόγω της οικονομικής και δημογραφικής της δυναμικής και της γεωπολιτικής βαρύτητας» της γείτονος.
Χωρίς να ανησυχεί για το ενδεχόμενο η ένταξη της Τουρκίας να δημιουργήσει ανισορροπίες στην ΕΕ λόγω του μεγάλου πληθυσμού της, της οικονομικής δυσπραγίας της και του δημοκρατικού της ελλείμματος, ο κ. Μπιλντ δηλώνει ότι «μαζί με την Τουρκία,η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα συμφιλίωσης με τον μουσουλμανικό κόσμο.Από τη στιγμή μάλιστα που θεωρούμε ότι η Κύπρος, ένα νησί ανοιχτά της Συρίας,ανήκει στην Ευρώπη,είναι δύσκολο να μη θεωρήσουμε το ίδιο και για την Τουρκία». Οσον αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ο σουηδός υπουργός διευκρινίζει ότι «αυτό το ζήτημα αφορά περισσότερο την Ευρώπη των “27”, παρά την προεδρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ