«Οι περιπέτειες του Έλληνα θαλασσοπόρου του 16ου αι. Juan de Fuca»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141121103919Tην Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 δόθηκε διάλεξη στην Αγγλική στο Πανεπιστήμιο Rutgers, Τμήμα Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελύτη με θέμα «Οι περιπέτειες του Έλληνα θαλασσοπόρου του 16ου αι. Juan de Fuca» από την συγγραφέα Ευρυδίκη Λειβαδά με αφορμή την αγγλική έκδοση του ιστορικού μυθιστορήματος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ με τίτλο: «The Straits of Chimera».
Την διάλεξη παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί μεταξύ των οποίων οι παν. Καθηγητές κ.κ. Θωμάς Παπαθωμάς, Τμήμα Biomedical Engineering, και διευθυντής του Εργαστηρίου Vision Research, ο δρ. Μπουροδήμας, ο δρ. Κεραμιδάς, η καθηγήτρια Αικατερίνη Γαβαλά, ο δρ. Πάνος Γεωργόπουλος του τμήματος Environmental and Occupational Medicine, φοιτητές των προγραμμάτων Ελληνικής Γλώσσας, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και λοιποί προσκεκλημένοι της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Την συγγραφέα προλόγισε ο δρ. Πάνος Γεωργόπουλος. Φοιτήτριες ανέγνωσαν τον πρόλογο και τα σύντομα βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου θαλασσοπόρου. Η συγγραφέας μίλησε για την πορεία των ερευνών της, ανέλυσε όλες τις πηγές από όπου άντλησε στοιχεία, παρέθεσε οπτικό υλικό τεκμηριώνοντας την ιστορική πορεία του de Fuca και στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών και παρευρισκομένων. Σχεδιάζεται δε περαιτέρω συνεργασία με το τμήμα Ελληνικών σπουδών της Έδρας Ο. Ελύτη.
Κώστας Βαγγελάτος,
Γραμματέας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ