ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οταν το Ισραηλ πρότεινε Ελληνορωσικο αγωγό και θωράκιση της Θράκης αλλά ο Σημιτης το τορπίλιζε. Και φύτευε "αντισιωνισμό" στους ραγιάδες…

wpid 20141123122455Την ωρα που υποδούλωνε την Ελλαδα στους Γερμανούς, άφηνε εκατοντάδες τίτλους “αντισιωνιστικων” βιβλίων να κυκλοφορούν και να τον παρουσιάζουν “σιωνιστή”. Η ίδια, κατοχική προπαγάνδα για να αποβλακώνει τους ραγιάδες.
Ο -“ανέφικτος”- αγωγός αέριου (Ισραήλ-Ελλάδας) ….επί κας B. Παπανδρέου(1997) στο υπ-ανάπτυξης ΦΩΤΟ
Αποκλείεται -και τώρα- η κατασκευή αγωγού αερίου Ισραήλ-Ελλάδας ….θα μπορούσε να λειτουργήσει και ανάποδα.
Το Ισραήλ ήθελε Ρωσικό αέριο με αγωγό, μέσω Ελλάδος ….από το 1997(!) ….αλλά δεν του έγινε η χάρη.
ΑΝΑΓΝ. Σιγά μην αφήσουν οι Αμερικάνοι να δεθεί -ενεργειακά- το Ισραήλ στο “άρμα” της Ρωσίας
ΔΙΑΒΆΣΤΕ:
Η “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ” 21 MAΪOY 1997 ΦΩΤΟ
«Eφικτό» αέριo πρoς Ισραήλ.
– Oικoνoμικά βιώσιμο κρίνεται το έργο της αποστολής μέσω Ελλάδας – Σύσταση 3μερούς επιτροπής.
– Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για το έργο του εφοδιασμού του Ισραήλ με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Ελλάδας είναι τα συμπεράσματα….
– Μετά τα πρώτα θετικά στοιχεία προωθείται η σύσταση της τριμερούς επιτροπής (Ελλάδα, Ισραήλ, Ρωσία) που θα μελετήσει τις προοπτικές του έργου. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν ήδη ορισθεί εκπρόσωποι στην επιτροπή, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να υπάρξει και ο διορισμός των μελών που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική πλευρά.
– Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εντάξει το θέμα στις προτεραιότητες του, λόγω της στρατηγικής σημασίας του έργου.
– H τροφοδότηση(3,5-3 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως) του Ισραήλ με φυσικό αέριο μέσω της Ελλάδας συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Ανάπτυξης B. Παπανδρέου στο Ισραήλ, η οποία συνδυάστηκε με παράλληλη επίσκεψή της στην αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή.
– H πρόταση για την τροφοδότηση του Ισραήλ με φυσικό αέριο μέσω της Ελλάδας υπεβλήθη από τους Ισραηλινούς πριν από μερικούς μήνες σε συνδυασμό με τη δημιουργία στη Θράκη σταθμού υγροποίησης του ρωσικού φυσικού αερίου.
– Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει δυσχέρειες στην προσπάθειά του να εντάξει το φυσικό αέριο στο ενεργειακό του σύστημα, λόγω της άρνησης των αραβικών χωρών να το τροφοδοτήσουν, με αποτέλεσμα να επιδιώκει την αντιμετώπιση του προβλήματος απευθυνόμενο στην υπερπαραγωγό Ρωσία.
ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ