Οδηγούν τα σφαλιστικα ταμεια στην εξόντωση, διότι τα χειρίζονται ως μπολσεβίκοι που εισήλθαν στα αποθεματικά του Τσάρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20141127105245

Η μεγαλύτερη πληγή των ταμείων ειναι η καταλήστευση αποθεματικών και η κατάρρευση των παροχών. Εαν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ασφαλισμένου, τα ταμεια θα καταστραφούν. Εισπράξεις με το ζόρι, δεν συνιστούν σοβαρή πολιτική, αλλα σοσιαλφασιστικό κρετινισμό.
Υπερδιπλάσιο έλλειμμα ύψους 1,039 δις ευρώ, σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογιστεί για το 2014 (391,7 εκατ. ευρώ) αναμένεται να εμφανίσει το ΙΚΑ για το 2015, σύμφωνα με την Ημερησία. Ο κύριος λόγος που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι αγράμματοι, απαίδευτοι, σοσιαλαναθρεμμενοι νεομπολσεβικοι του μνημονίου ειναι τοσο απλός, όσο η ελεύθερη οικονομία.
Για να πληρώσει κάποιος λεφτά στην δυτική οικονομία, πρεπει πρωτίστως να πειστεί, όσο σκληρός και αν ειναι ο καταναγκασμός της δαπάνης. Πρεπει να νιώσει πως εχει συμφέρον να βάλει στην άκρη άλλες υποχρεώσεις ωστε να ειναι συνεπής στην συγκεκριμένη, ειδικά τις περιόδους κρίσης.
Την αδυναμία και δυστοκία λόγω κρίσης, δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε. Δεν ειναι όμως αυτός ο κύριος λόγος. Η πραγματική αιτία της παρούσας και μελλοντικής κατάρρευσης ειναι η πεποίθηση στο παραγωγικό δυναμικό πως η δημοσια ασφάλιση ειναι μια άχρηστη δαπανη αφού δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα. Τοσο απλα.
Ληστεύοντας τα αποθεματικά με το PSI, ο “πελάτης” (ασφαλισμένος και επιχείρηση) πηρε το μήνυμα οτι βάζει λεφτα σε εναν κουμπαρά που κάποιος τρίτος θα τον ανοίγει και θα τα παίρνει χωρις καμμιά συνέπεια.
Με την κατάρρευση του συστήματος δημοσιας υγειας και των παροχών του, ειναι πεπεισμένος οτι δεν θα απολαβει ουτε την τρέχουσα κάλυψη, εφ’ όσον παραστεί ανάγκη.
Με την κατάρρευση συντάξεων, εφ’ άπαξ και την συνεχή μεταβολή των οριων ηλικίας, ο “πελάτης” θεωρεί βέβαιο οτι και το μελλοντικό όφελος που προσδοκά δεν θα το απολάβει.
Γιατί λοιπον να πληρώσει τις εισφορές του; Και το πιστόλι στον κρόταφο να του βάλεις, πάντα θα ψάχνει τρόπους ωστε να αποφύγει την υποχρέωση του.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγουν τα ταμεια την καταστροφή, ειναι η θεσμοθέτηση άμεσα ενος νέου, εγγυημένου συμβολαίου παροχών και μελλοντικών απολαβών με τους ασφαλισμένους. Οπως ακριβως η ιδιωτική ασφάλιση. Για να συμβεί βεβαίως κάτι τέτοιο, θα πρεπει να υπάρξει σοβαρή ηγεσία, που θα αποδείξει την αποφασιστικότητα της επανακτωντας την περιουσία των ταμείων που ρήμαξε η συμμορία Σημιτη και οι σημερινοί επίγονοι της.
Αλλιως θα ειναι ασφάλιση ελλειμμάτων και αναξιοπιστίας οπως υφίσταται σημερα.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα έχει έλλειμμα 982,7 εκατ. ευρώ, το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ αν συνυπολογιστεί ο δανεισμός για την καταβολή συντάξεων. Τα έσοδα του ΙΚΑ, παρά την αναμενόμενη αύξηση των εργαζομένων και τις αυξημένες εισπράξεις από τις ρυθμίσεις οφειλών, δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν (μαζί με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση των 3,586 δις ευρώ) το ποσό των 9,954 δις ευρώ. Αντιθέτως, τα έξοδα του οργανισμού θα είναι 10,937 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ