Σκόπια: «Γενική άγνοια» για την τεράστια αλβανική σημαία στο Τέτοβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αλβανιαΌλη η πρόσοψη του κτηρίου  του Ιδρύματος του Εθνικού Κέντρου Πολιτισμού στην πόλη Τέτοβο, του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, καλύφθηκε με μια τεράστια αλβανική σημαία μήκους 40 μέτρων.
Πέρα από αυτήν, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είχαν σημαιοστολιστεί  με την αλβανική σημαία, κατά τη εθνική γιορτή της Αλβανίας- «Εορτή της Σημαίας».
Η σλαβική εφημερίδα ‘Βεστ’ σχολιάζει το συμβάν αυτό, για την πόλη στην οποία πλειοψηφούν οι Αλβανοί, και σημειώνει ότι σε ερωτήσεις που έγιναν στους αρμοδίους, κανείς δεν γνωρίζει ποιος τοποθέτησε τόσο την τεράστια σημαία στο δημόσιο ίδρυμα, αλλά και ούτε κανείς γνωρίζει ποιος σημαιοστόλισε τους δρόμους της πόλης με σημαιάκια της Αλβανίας…
Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Χακί Φαζλίου, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω σχετικά, ίσως υπάρχουν υπηρεσίες για τέτοια πράγματα. Όταν ήρθα το πρωί την είδα. Η αστυνομία θα προβεί σε έρευνα».
 Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Μπεχατζουντίν Σαχίπι, στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει  το Κέντρο Πολιτισμού στο Τέτοβο, δήλωσε ότι «δεν έχει καμία γνώση για αυτό».

Αλλά και η δήμαρχος της πόλη του Τέτοβο, Τέουτα Αρίφι,  δήλωσε άγνοια, αλλά σημείωσε ότι σε όλη την πόλη υπάρχουν εκατοντάδες σημαίες του κράτους αλλά και αλβανικές. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ