ΤΥΧΑΙΟ;;; Αμερικανίδα η νέα υπουργός Οικονομικών στην Ουκρανία

ουκρανιαΤο Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, ενέκρινε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή μιας Αμερικανίδας, ενός Γεωργιανού και ενός Λιθουανού, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘ΒΤΑ’ που επικαλείται το “Tass” και το “AP”.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε με τις ψήφους 288 βουλευτών. Επικεφαλής είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενγιουκ και απoτελείται από 19 υπουργούς.

Η Αμερικανίδα πολίτης, Ναταλία Γιαρέσκο, εκτελεστικός διευθυντής του επενδυτικού ταμείου ‘Horizon Capital’, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής προστασίας της Γεωργίας, Αλεξάντρ Κβιτασβίλι και υπουργός Οικονομίας ο Λιθουανός, Αϊβάρας Αμπρομάβιχους, από την εταιρεία επενδύσεων “East Capital».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εξέδωσε διάταγμα δίνοντας την ουκρανική υπηκοότητα στους τρείς αλλοδαπούς υπουργούς. Αμέσως μετά την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, το νέο υπουργικό συμβούλιο ορκίσθηκε.

«Είμαστε έτοιμοι να προβούμε στις πιο ριζοσπαστικές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις σε αυτήν τη χώρα και η αποστολή αυτή θα ολοκληρωθεί», είπε ο Γιάτσενγιουκ σε ομιλία του πριν από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ