Το OTE My Wifi δεν βλέπετε ότι FONεύει το προσωπικό απόρρητο;

wpid 20141206060441Η νέα υπηρεσία του ΟΤΕ «ΟΤΕ My WiFi» αποκαλύπτει τη θέση ενός συνδρομητή όταν συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω άλλου ασύρματου σημείου. Ο ΟΤΕ το διαφημίζει ότι τα WiFi συστήματα και οι δρομολογητές (routers) των συνδρομητών που είναι στο πρόγραμμα θα είναι ανοιχτά για τους άλλους συνδρομητές του προγράμματος όπως συνδέονται στο δικό τους WiFi οικιακό σύστημα.
Αφού καθένας θα συνδέεται με το δικό του μοναδικό user-ID και Password, οι διαχειριστές του ΟΤΕ και της διεθνούς εταιρίας FON (που προσφέρει διεθνώς την υπηρεσία αυτή) θα γνωρίζουν που βρίσκεται ο χρήστης διότι κάθε δρομολογητής συνδρομητή είναι σε συγκεκριμένη γνωστή γεωγραφική θέση.
Επίσης, το δυναμικό (bandwidth κλπ) της θέσης του δρομολογητή του κάθε συνδρομητή (για το οποίο πληρώνει) θα χρησιμοποιείται από άλλους (δηλαδή περιορίζεται για τον ίδιο) και ο ΟΤΕ και η FON θα το αξιοποιούν για όσους δεν είναι συνδρομητές (και αυτοί πληρώνουν αρκετά για σύνδεση) χωρίς ο λαμάκας συνδρομητής να κερδίζει αλλά να πληρώνει κανονικά!!!
Όπως δηλαδή μας δουλεύει η ΔΕΗ λέγοντας για μειώσεις σε επαγγελματίες χωρίς να λέει ότι αφορά μόνο πολύ μεγάλες καταναλώσεις τις οποίες πολύ λίγοι έχουν, έτσι και ο ΟΤΕ μήπως μας δουλεύει πολύ χειρότερα και μας εκμεταλλεύεται; Θα ξέρει που βρισκόμαστε.
Θα επανέλθουμε και για σχολιασμό της διαφήμισης.
Hellasforce.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ