Βομβάρδισαν Ελληνικά χωριά οι Ουκρανοι φασιστες!

wpid 20141208015044

Με αφορμή τους χθεσινούς βομβαρδισμούς ελληνικών χωριών της περιοχής Ντονιέτσκ, από τον κυβερνητικό στρατό της Ουκρανίας, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας κ. Αλεξάνδρας Προτσένκο-Πιτσατζή για την απαγόρευση της χρήσης της ρωσικής γλώσσας από τους ρωσόφωνους Έλληνες της Ουκρανίας και τον χαρακτηρισμό της απαγόρευσης, ως γλωσσικό εξτρεμισμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν προνόμιο ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, το καθεστώς του Κιέβου απάντησε με βομβαρδισμούς ελληνικών χωριών.
Συγκεκριμένα, βομβαρδίστηκαν τα χωριά Στίλα, Κομσομόρσκ, Τελμάνοβο, Ντοκουτσάεφσκ και Πετρόφσκοε, αρκετά μακριά από τη ζώνη συγκρούσεων, στα οποία υπάρχουν θύματα και τραυματίες ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες Ελλήνων της περιοχής, έχουν πληγεί περισσότερα από 100 σπίτια.
Καλώ την ελληνική κυβέρνηση, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων της περιοχής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ