Ο Καμμένος βλέπει εκλογές και άλλον υποψήφιο στην τρίτη ψηφοφορία

καμενος
 
Βέβαιος ότι θα προκηρυχθούν εκλογές «εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του κατά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επιλογή του Σταύρου Δήμα «ομολογία ήττας», ενώ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά

του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «γνωρίζει καλά από την εποχή Συμπιλίδη πώς να κινείται».
«Είναι ξεκάθαρο πια ότι η χώρα πάει σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Σταύρο Δήμα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια ομολογία ήττας.
» Είναι ομολογία ήττας, παρότι κινήθηκε, όπως ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά να κινείται από την εποχή Συμπιλίδη, με προσπάθειες αποστασίας, με εκβιασμούς, με πιέσεις σε βουλευτές», είπε ο κ.Καμμένος, και πρόσθεσε ότι «τελικά δεν θα μπορέσει να συλλέξει τους 180 βουλευτές, όπου πολλούς εξ αυτών υποτίμησε αποκαλώντας τους ‘μαξιλάρια’».
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «οι βουλευτές δεν είναι μαξιλάρια», αλλά «αντιστέκονται στην προέκταση του βίου αυτής της κυβέρνησης», η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «είναι μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε δυο νέα μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ για μια ξεχωριστή γραμμή στήριξης, και μια ξεχωριστή συμφωνία με ΕΕ για την ίδια γραμμή στήριξης».
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, σήμερα ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας του κόμματός του προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, «από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, από τη Γαύδο μέχρι τους Οθωνούς, ότι οι Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες, το κίνημα που στάθηκε όρθιο, που δεν γονάτισε, που δεν εκβιάστηκε, που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των διαπλεκομένων της τρόικας και των κυβερνώντων, είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα εθνικά θέματα, θα είμαστε οι εγγυητές της σχέσης της Ορθοδοξίας με τον ελληνισμό στο Σύνταγμα, θα διαφυλάξουμε την εφαρμογή της δημοκρατίας και τον διαχωρισμό των εξουσιών».
Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του ΠτΔ μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας», ενώ είπε ότι «ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα».
Τέλος ανέφερε ότι ορίζονται ως επικεφαλής για τον προεκλογικό αγώνα ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος και για την επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ