Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το Γκουαντάναμο παραμένει ανοιχτό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γκουαντ'Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο είναι αθώοι και θα έπρεπε ήδη να έχουν απελευθερωθεί…

Η υπόθεση δεν είναι άγνωστη. Την αποκάλυψη είχε κάνει το Wikileaks, το οποίο είχε διαρρεύσει έγγραφα που «έκαιγαν» την Ουάσινγκτον, καθώς αποδείκνυαν πως γνώριζε για την αθωότητα τουλάχιστον 150 κρατουμένων.

Όπως ανέφερε πριν από ένα χρόνο το Infowars.com:

«Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της αντιτρομοκρατίας δηλώνουν ότι η επ “αόριστον κράτηση – όπως π.χ. στο Γκουαντάναμο – αυξάνει την τρομοκρατία. Ο επικεφαλής του γραφείου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Colin Powell παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Μπους γνώριζε ότι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο ήταν αθώοι, αλλά τους κράτησε φυλακισμένους επ “αόριστον για να αποφύγει την ντροπή της παραδοχής ότι βασάνιζε αθώους ανθρώπους».

Με άλλα λόγια, το Γκουαντάναμο διατηρείται ανοιχτό -και αθώοι άνθρωποι παραμένουν φυλακισμένοι επ” αόριστον- για να κουκουλωθούν τα απάνθρωπα βασανιστήρια σε βάρος αθώων.

Η δίωξη των βασανιστών θα ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνται άδικα και θα εξαλείψει μία από τις κύριες αιτίες της τρομοκρατίας: την επ” αόριστον κράτηση.

Απόδειξη των ισχυρισμών αυτών αποτελεί το παρακάτω απόσπασμα από την Έκθεση της Γερουσίας για τα φρικτά βασανιστήρια που σημειώνονται στο Γκουαντάναμο:

Ένας από τους ανακριτές παραδέχθηκε σε έναν κρατούμενο ότι η υπόθεσή του δεν θα φτάσει ποτέ στο δικαστήριο: «ποτέ δεν θα αφήσουμε να μάθει ο κόσμος τι σας έχουμε κάνει»…

εκθεση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ